Panathinaikos’un Türk antrenörü Ergin Ataman, Yunanistan’da yılın koçu seçildi.

Helenik Basketbol Birliği (HEBA) tarafından yapılan açıklamada, “Ergin Ataman, Yunanistan Basketbol Ligi’ndeki ilk sezonunda hem Panathinaikos’u şampiyonluğa taşıdı hem de 2023-2024 sezonunda yılın antrenörü seçildi.” denildi.

Açıklamada, Ataman’ın Panathinaikos ile Euroleague kariyerindeki üçüncü şampiyonluğunu kazandığı vurgulanırken, kulüp başkanları ve antrenörlerin katıldığı oylamada 8 kişinin kendisini seçtiği ve oyların yüzde 36,36’sını alarak yılın antrenörü unvanını kazandığı belirtildi.

Medya temsilcilerinin katıldığı oylamada ise 29 kişinin desteğiyle oyların yüzde 67,44’ünü, sporseverlerin katıldığı oylamada ise 1374 kişinin desteğiyle oyların yüzde 56,45’ini aldığı ifade edildi.

Başantrenör Ataman, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Bu değerli ödülü, ekip arkadaşım Hristos Serelis ve sezon boyunca harika bir iş çıkaran tüm ekibim adına alıyorum. Ödül başantrenöre veriliyor ancak tüm ekibe aittir.” dedi.

Geçtiğimiz sezon Panathinaikos’un başında hem Yunanistan Basketbol Ligi’nde hem de Euroleague’de şampiyonluk yaşayan Ataman, bu başarılarıyla dikkat çekmişti.

Kaynak: Sözcü