Ekvador Bisiklet Federasyonu (FEC), genç bisikletçi Kevin Pozo’nun, And Dağları’ndaki Imbabura eyaletinin El Juncal kasabasında antrenman yaparken meydana gelen trajik bir kazada yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Federasyon, yayınladığı taziye mesajında, “Sin Fronteras JN (Jhonatan Narvaez) takımının sporcusu Pozo’nun ölümünü derin üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, “Ailesine ve sevdiklerine en içten başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz. Mekanı cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

Aile kaynaklarına göre, 24 yaşındaki Kevin Pozo’ya ters yönde seyir halinde olan bir minibüs çarptı. Kazanın ardından ağır yaralanan Pozo, başkent Quito’daki bir hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaza, perşembe günü gerçekleşirken, bisiklet sporuyla yakından ilgilenen gazeteci Ernesto Almeida, kazaya sebep olan sürücünün Ekvador Ulusal Polisi tarafından gözaltına alındığını ve yargılanmak üzere Bolivar kasabasına sevk edildiğini bildirdi.

Kevin Pozo, 2021 yılında Kolombiya’da düzenlenen Vuelta a Narino’nun “kraliçe etabı”nı kazanarak dikkat çekmiş, aynı yıl Ekvador Ulusal Bisiklet Şampiyonası’nda 12. sırayı almıştı. Ayrıca, İtalya’daki Coppa Messapica yarışında da 12. olmuştu.

Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan ve 2019 Giro d’Italia şampiyonu olan Ekvadorlu ünlü bisikletçi Richard Carapaz da sosyal medya hesabından Kevin Pozo için taziye mesajı paylaştı. Carapaz, “Bisikletle hayallerinin peşinde koşarken aramızdan ayrıldı” diyerek, Pozo’nun zamansız ölümünden duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi ve “Huzur içinde yat Kevin” ifadeleriyle mesajını noktaladı.

Kaynak: Sözcü