Eintracht Frankfurt’un 19 yaş altı takımının antrenörü Helge Rasche, trajik bir trafik kazasında 33 yaşında hayatını kaybetti. Alman kulübü, genç teknik adamın ölümünü doğrularken, olay büyük bir üzüntü yarattı. 

Almanya’dan gelen haberlere göre Rasche, aracının yoldan çıkarak bir ağaca çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Bu acı haberin ardından, birçok taraftar sosyal medya üzerinden taziye mesajları ilettiler. 

Eintracht Frankfurt kulübü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Eintracht Frankfurt, U19 baş antrenörü Helge Rasche’yi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor. 33 yaşındaki antrenör, dün geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Tüm iyi dileklerimiz ailesi ve sevdikleriyle.” ifadelerine yer verdi.

Helge Rasche, antrenörlük kariyerine Hallescher FC’de başlamış ve 2020 yılında Eintracht Frankfurt altyapısına katılmıştı. Daha önce 17 yaş altı takımını çalıştıran Rasche, 2023 yılında U19 takımının başına getirilmişti.

Borussia Dortmund, VfL Wolfsburg ve Mainz gibi Bundesliga ekipleri de Rasche’nin vefatı sonrası taziye mesajları paylaştılar. Borussia Dortmund, “Helge Rasche’nin kaybının yasını tutuyoruz ve en derin üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Düşüncelerimiz ailesi ve sevdikleriyle birlikte. Huzur içinde yatsın.” açıklamasını yaptı.

VfL Wolfsburg, “Korkunç bir haber. Ailesine, arkadaşlarına ve tüm sevenlerine en içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Huzur içinde yatsın.” ifadelerini kullandı. Mainz da “Bu korkunç haber karşısında derin üzüntü duyuyoruz. Ailesine ve tüm Eintracht Frankfurt camiasına sabır diliyoruz.” açıklamasıyla acıyı paylaştı.

Eintracht Frankfurt U19 takımı, birkaç gün önce DFB Gençler Kupası’nda ilerleme kaydederek dikkat çekmişti. 31 Ağustos’ta Energie Cottbus U19 takımını 1-0 yenmişlerdi. Lig sezonuna ise Karlsruhe’ye karşı aldıkları mağlubiyetle başlamalarına rağmen, sonraki dört maçta 10 puan toplayarak grupta ikinci sıraya yükseldiler. Son olarak Nurnberg karşısında 2-2’lik bir beraberlikle sahadan ayrıldılar.

Kaynak: Sözcü