Ediz Bahtiyaroğlu, Türk futbolunun acı kayıpları arasında yer alıyor. Futbola Bursaspor’un altyapısında başlayan Ediz Bahtiyaroğlu ölümünün ardından her yıl Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş yanı sıra diğer birçok kulüp tarafından da ölüm yıldönümünde anılıyor. Peki Ediz Bahtiyaroğlu kimdir, nasıl öldü? İşte hakkında merak edilenler…

EDİZ BAHTİYAROĞLU KİMDİR?

Ediz Bahtiyaroğlu, 2 Ocak 1986’da Bursa’da doğdu. Aslen Bosna-Hersek kökenli olan Ediz, futbol kariyerine genç yaşlarda Bursaspor altyapısında başladı. Stoper pozisyonunda oynayan Bahtiyaroğlu, kariyerinde birçok Türk takımında forma giydi.

Profesyonel futbolculuk kariyerinde Ankaraspor, Ankaragücü ve Eskişehirspor gibi takımlarda oynadı. Sert ve mücadeleci stili ile tanınan Bahtiyaroğlu, taraftarların sevgisini kazandı. Özellikle Eskişehirspor’da geçirdiği dönemde etkili performans sergiledi.

EDİZ BAHTİYAROĞLU NASIL, NEDEN ÖLDÜ

Ancak Ediz Bahtiyaroğlu’nun hayatı, 5 Eylül 2012’de, henüz 26 yaşındayken ani bir kalp krizi sonucu sona erdi. Ölümü, futbol camiasında büyük bir üzüntü yaratmış ve futbolseverler tarafından derin bir üzüntüyle karşılandı.

Kaynak: Sözcü