Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, UEFA Konferans Ligi ikinci eleme turu ilk maçında San Marino temsilcisi La Fiorita’yı 6-1 yenen RAMS Başakşehir Kulübü oyuncularını ve teknik heyetini tebrik etti.

Fatih Terim Stadyumu’nda maçı izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılaşmanın ardından soyunma odasına inerek futbolcular ve teknik ekiple buluştu. Erdoğan, soyunma odasında alkışlarla karşılandığı anlarda, “Tebrik ediyorum. Güzel bir netice oldu.” diyerek teknik direktör Çağdaş Atan’a hitap etti.

Atan ise, “Size keyif verdiyse ne mutlu bize. Sürpriz yaptınız, çok teşekkür ederiz.” sözleriyle Erdoğan’a yanıt verdi.

Ankara’dan İstanbul’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçaktan indiğinde skorun 2-0 olduğunu, sonrasında stada ulaştığını belirtti.

Futbolculara seslenen Erdoğan, “Tebrik ediyoruz. Güzel bir netice. Önümüzdeki hafta İtalya’ya gidiyorsunuz, orada da farklı bir netice olmaz değil mi?” diye sordu. Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ ise Avrupa kupalarında daha iyi yerlere gelmek için çaba göstereceklerini vurguladı.

Erdoğan, teknik direktör Çağdaş Atan’a, “Çağdaş hoca, ona göre sen de takımı ateşleyeceksin. Kaç çocuğun var?” sorusunu yöneltti. Atan ise, “Bir çocuğum var ama başkanım sıkıştırıyor, ikileyeceğiz inşallah.” cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın soyunma odasındaki konuşmaları yabancı oyunculara tercüme edildi. Erdoğan, sporcular ve teknik heyetle sohbet edip, soyunma odasındaki çocuklarla ilgilendi ve RAMS Başakşehir Kulübü oyuncuları ve teknik ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.

Kaynak: Sözcü