2023 yılından bu yana Al-Nassr’da forma giyen Cristiano Ronaldo, emekliliğine dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Ronaldo, futbolu bırakacağı takımı ve emeklilik sonrası planlarını açıkladı.

39 yaşındaki efsane futbolcu, son olarak EURO 2024’teki performansı ile sevenlerini üzmüş ve disiplini ile sıkı çalışmasının yavaş yavaş zamana yenik düşmeye başladığını göstermişti.

Portekiz Milli Takımı kaptanı Ronaldo, çıktığı 212 maçta130 gol kaydetmiş ve 45 asist katkısında bulunmuştu.

Aynı zamanda EURO 2024’e katılımı ile birlikte 6 Avrupa Şampiyonası’nda oynayan ilk futbolcu oldu ve turnuva tarihinin en çok maça çıkan ve en fazla gol atan oyuncusu unvanlarını da elinde bulunduruyor.

İşte Portekizli efsane oyuncunun futbolu bırakacağı tarih, kulüp ve emeklilik planları…

NTV Spor’da yer alan habere göre Ronaldo, “Milli takımı bırakma kararımı önceden kimseye söylemeyeceğim. Bu benim için spontane ancak aynı zamanda çok düşünülmüş bir karar olacak” dedi.

Emekli olduktan sonra teknik direktör olacak mı sorularına ise Portekizli yıldız “Geleceğimin oraya gideceğini düşünmüyorum. Kendimi futbolun dışında başka şeyler yaparken görüyorum ama geleceğin ne olacağını yalnızca Tanrı bilir” şeklinde yanıt verdi.

Ronaldo, “Emekliliğin yakında mı yoksa 2-3 yıl içinde mi olacağını bilmiyorum. Büyük ihtimalle kariyerimi Al-Nassr’da sonlandıracağım. Suudi Arabistan Ligi’nde oynamaktan çok mutluyum ve devam etmek istiyorum” diyerek hayranları için üzücü bir geri sayım başlattı.

Tecrübeli oyuncu, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) verilerine göre kulüp ve milli takım kariyerinde attığı 830 golle listenin zirvesinde tarihin en golcü oyuncusu durumunda.

Aynı zamanda Ronaldo; Manchester United, Real Madrid ve Juventus formalarıyla UEFA Şampiyonlar Ligi’nde kaydettiği 140 gol ile turnuvadaki tüm zamanların en golcü ismi.

Kaynak: FotoMaç