Cristiano Ronaldo, Manchester United teknik direktörü Erik ten Hag’a sert eleştirilerde bulunarak, kulübün futbol dünyasının en büyük başarıları için yeniden rekabet edebilmesi adına “her şeyin yeniden inşa edilmesi” gerektiğini söyledi. 

Manchester United, geçen sezonu Premier Lig’de tarihinin en kötü derecesi olan sekizinci sırada tamamladı ve bu sezon oynadığı üç maçta iki yenilgi aldı. Bu performans, Hollandalı teknik adam Ten Hag üzerinde baskı oluşturdu. Suudi Arabistan ekibi Al-Nassr’a transfer olmadan önce Manchester United’da iki ayrı dönem geçiren Ronaldo, Ten Hag’ın yaklaşımını sorguladı.

Ronaldo, Rio Ferdinand’ın “Rio Ferdinand Presents” adlı podcast’inde, “Ten Hag, Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi’nde rekabet edemeyeceklerini söylüyor. Ancak Manchester United menajeri olarak bu tür büyük hedefler için mücadele etmeyeceğinizi dile getiremezsiniz.” dedi. 

Ronaldo, takımın zihinsel olarak bu potansiyele sahip olmayabileceğini kabul etse de denemenin şart olduğunu vurguladı: “Denemek zorundasınız. Manchester United’dan beklentim, her zaman en iyi takım olmaları yönünde.”

Portekizli yıldız, Manchester United’a duyduğu sevgiyi de dile getirerek, kulübün geçmişini unutmasının mümkün olmadığını söyledi. Ronaldo, Manchester United’daki ilk döneminde üç Premier Lig şampiyonluğu, bir Şampiyonlar Ligi zaferi, iki Lig Kupası, bir FA Cup, FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve Community Shield kazandı. 2009’da Real Madrid’e transfer olan yıldız futbolcu, 2021’de Juventus’tan geri döndü ve 2022’de Al-Nassr’a gitmeden önce 346 maçta 145 gol attı.

Ronaldo, Manchester United’dan ayrılmadan bir ay önce Piers Morgan’a verdiği röportajda kendisini “ihanete uğramış” ve dışlanmış hissettiğini söylemişti. Eski takım arkadaşı Rio Ferdinand’ın podcast’inde ise kulübün Sir Alex Ferguson’un 2013’te emekli olmasından bu yana “hiçbir evrim” geçirmediğini vurguladı.

Manchester United, Ferguson’un ayrılmasından bu yana Premier Lig şampiyonluğu kazanamazken, kulübün ortaklarından Sir Jim Ratcliffe’in yüzde 25’lik hisse satın alması ve futbol operasyonlarını devralması, kulübün yeniden eski ihtişamlı günlerine dönebileceği yönünde umutları artırdı.

“HER ŞEYİ BAŞTAN İNŞA ETMELİLER”

Ronaldo, Manchester United’ın yeniden zirveye çıkabilmesi için geniş çaplı bir yenilenme sürecine ihtiyaç duyduğunu ifade etti: “Bence her şeyi baştan inşa etmeleri gerekiyor. Kulübün zamana ihtiyacı var. Hala dünyanın en büyük kulüplerinden biri ama değişmeleri gerekiyor.”

Portekizli yıldız, kulübün yeni yatırımlara başladığını belirterek, bu adımlardan memnun olduğunu söylerken, “Kulübün yapısını ve altyapısını değiştirmeye başladıklarını görüyoruz. Bu, doğru yönde atılan adımlar.” dedi.

Ronaldo, eski takım arkadaşı Ruud van Nistelrooy’un Ten Hag’ın ekibine katılma kararını da överek, “Eğer Ten Hag Ruud’u dinlerse, ona yardımcı olabilir.” dedi. Ruud van Nistelrooy’un kulübü ve taraftarları çok iyi tanıdığını belirten Ronaldo, kulübü yeniden inşa etme sürecinde eski oyuncuların görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini savundu.

Kaynak: Sözcü