Fenerbahçe’nin transfer etmek için uzun süredir uğraştığı Cristian Medina hakkında, Boca Juniors’tan sarı lacivertlileri üzecek bir açıklama geldi.

Boca, Medina’yı sezon sonuna kadar takımda tutmayı planlasa da, Fenerbahçe’nin oyuncu için pazarlık masasından kalkmaya niyeti yok. Fenerbahçe, Medina için birkaç teklif sundu ve son olarak bonuslarla birlikte yaklaşık 15 milyon dolar değerinde bir teklif yaptı.

Ancak Boca, oyuncusunu kaybetmek istemiyor, çünkü Medina’nın yerini doldurabilecek bir alternatifi olmadığını düşünüyor. Bu nedenle, oyuncuyu satsalar bile, yıl sonuna kadar ellerinde tutmaya çalışacaklar. Boca Futbol Konseyi üyesi Chicho Serna da bu düşünceyi destekliyor.

Serna, TNT Sports’a yaptığı açıklamada, “Cristian kadromuzun bir parçası ve çok iyi bir performans sergiliyor. Şu anda takımımızdaki en önemli oyunculardan biri olduğunu düşünüyorum. Hem bizim hem de teknik direktörümüz için büyük bir önemi var ve o da bu sorumluluğun farkında. Şu anda net bir teklif yok, sadece birçok söylenti var.” dedi.

Serna ayrıca, Arjantin futbolunun uluslararası transfer piyasasındaki dezavantajına da dikkat çekti. “Ne yazık ki bazı ülkelerde transfer dönemi hâlâ açık. Bu sadece Boca’yı değil, genel olarak Arjantin futbolunu etkiliyor. Her an oyuncularımıza istedikleri bedeli ödeyip transfer edebilirler. Bu yüzden zor bir durumdayız, ancak bu oyunun kuralları.” diye ekledi.

“MEDINA’NIN BİZİMLE DEVAM EDECEĞİNE…”

Cristian Medina’nın geleceği belirsizliğini korusa da, Boca yönetimi oyuncunun takımda kalacağına inanıyor. Serna, “Cristian’ın bizimle devam edeceğine, performansını artıracağına ve kulüpte kendisini daha da önemli hissedeceğine inanıyoruz. Ona çok ihtiyacımız var ve o da bu sorumluluğu taşıyabilecek güçte.” diye konuştu.

ESPN’den Augusto Cesar, Fenerbahçe’nin Boca’dan yanıt aldığını ve oyuncunun bu durumu bildiğini belirtti. Cesar, “Boca, Fenerbahçe’nin son teklifi olan 15 milyon dolar ve gelecekteki satıştan elde edilecek yüzde 20 payı kabul edebilir.” dedi.

Gazeteci, Medina’nın durumu ve olası transferi hakkında daha fazla detay paylaştı.

Cesar, “Medina, yıl sonuna kadar Boca’da kalabilir ve ocak ayında Jose Mourinho’nun ekibine katılabilir. Eğer Fenerbahçe, oyuncuyu hemen transfer etmek isterse, serbest kalma bedelini ödemek zorunda kalacaklar. Avrupa Ligi kayıt dönemi sona erdiği için, Medina’yı yerel lig için 13 Eylül’e kadar kadrolarına dahil edebilirler.” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Sözcü