Süper Lig’in 4. haftasında Beşiktaş, sahasında Sivasspor’u ağırladı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında siyah-beyazlıların forveti Ciro Immobile ile konuk ekibin yıldız ismi Rey Manaj arasında tansiyon yükseldi. İtalyan forvet, Manaj’a yaptığı müdahale sonrası sarı kartla cezalandırılırken, bu pozisyon kırmızı kart tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Mücadelenin başında Beşiktaş, Gedson Fernandes’in düşürülmesiyle bir faul kazandı. Serbest vuruş kullanılmadan önce Ciro Immobile, topsuz alanda Rey Manaj ile sözlü bir tartışmaya girdi. Hakem Direnç Tonusluoğlu, İtalyan futbolcunun rakibine yaptığı müdahaleyi gördü ve Immobile’ye sarı kart gösterdi. Ancak bu karar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 

Sosyal medyada tartışma konusu olan bu pozisyon sonrası, futbolseverler arasında ikiye bölünme yaşandı. Bir kesim, Ciro Immobile’nin hareketinin sarı kartla geçiştirilmemesi gerektiğini ve direkt kırmızı kartla cezalandırılması gerektiğini savundu.

Immobile’nin rakibine yumruk attığını öne sürenler, hakem Direnç Tonusluoğlu ve VAR hakemi Mustafa İlker Coşkun’u da eleştiri yağmuruna tuttu.

Yayıncı kuruluştaki Trio programındaki ve başka programlarda yorumculuk yapan eski hakemler, Immobile ve Manaj arasındaki pozisyonla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

Erman Toroğlu: “Pozisyonda, Immobile bilmem kim ismi önemli değil, at. Aynı pozisyonda atabilecek misin, atamayacaksın. Futbolcuyu atmak kolay. Adam öyle bir futbolcu değil. O pozisyona kırmızı çıkmaz, ağır olur. Herkes birbirini kovalıyor, Immobile atılsın, öyle gidilsin şampiyon olalım. Biz iyi oynayalım yok. O atılsın, o atılsın, o atılsın, ben aradan çıkıp şampiyon olayım diyorlar.”

Fırat Aydınus: “Manaj’ın tahriği var. Sarı karta VAR karışamaz. Kırmızı da çıksa VAR karışamazdı. Hakem burada yorumunu sarıdan yana kullandı. Sınırda bir hareket. Ben de sarıyı destekliyorum.”

Bahattin Duran: “Manaj’ın ilk başta yaptığı hareket sportmence değil. Immobile’ye sarılıyor. O anda Immobile sinirleniyor ve her iki eliyle boynundan tutup, Manaj’ı aşağıya doğru çekiyor. Manaj’ın ilk yaptığı hareketin cezası sarı kart. Immobile, Manaj’ın baş ve boyun bölgesine ellerini bastırıyorsa kırmızı kart. Burada bir vurma görmedim. Immobile şiddetli elleriyle indirdiyse kırmızı, tutup aşağıya çektiyse sarı kart. Benim gördüğüm görüntülerden sarı kart yeterli. Manaj’a da bir kart çıkmalıydı.”

Bülent Yıldırım: “Ben de aksini görmedim. Hakemin görüş açısında, şiddeti gösterecek sert bir müdahale hiçbir açıda yok. Bu yüzden VAR karışamaz. Hakem de zaten görmüş. Hakemin kararı yeterli. Bu tarz ikili eşleşmelerde, bu tip hareketlerde mutlaka tahrik vardır. Hakem tecrübe eksikliğinden anlayamamış. Manaj’a da kart çıkmalıydı.”

Deniz Çoban: “Burada gaddarlık görmüyorum. Beline sarılan Manaj’a tepki için Immobile döndü ve iki eliyle boynundan tutup, yere ittirdi. Bunun cezası sarı kart. Bu görüntülerde daha fazlasını görmedim. Yere şiddetli ittirip kafasını yere çarptırmıyor. Her açıdan baktım, bana göre sarı kart. Hakemin eksikliği, Manaj’a kart vermemesi.”

 

Kaynak: Sözcü