Chelsea Kadın Futbol Takımı, Kingsmeadow Stadyumu’ndaki maçların ardından taraftarlara imza vermeyeceğini ve selfie çektirmeyeceğini açıkladı.

Kadınlar Süper Ligi şampiyonu unvanını korumaya hazırlanan Maviler, sezonun açılış maçını 20 Eylül’de Aston Villa’ya karşı yine Kingsmeadow’da oynayacak.

Sezon öncesi hazırlıkları kapsamında bu cumartesi Feyenoord ile karşılaşacak olan Chelsea, maç öncesinde önemli bir değişiklik duyurdu. Kulüp, “oyuncu girişlerinde yapılacak değişiklikler” kapsamında taraftarlarla imza verme ve fotoğraf çektirme uygulamasının artık “güvenli ve sürdürülebilir” olmadığını belirtti.

Chelsea’den yapılan açıklamada, “Kadın futbolunun popülaritesinin artması ve Chelsea Kadın Takımı’nın başarılarının, taraftarların oyunculara erişimini yeniden değerlendirmeyi gerektirdiği” ifade edildi. Oyuncularla taraftarlar arasındaki güçlü bağın önemine dikkat çeken kulüp, bu durumun yeni zorlukları da beraberinde getirdiğini vurguladı.

Açıklamada, “Maç öncesi ve sonrası artan imza ve selfie talepleri, oyuncularımız ve taraftarlarımız için güvenlik endişelerine yol açmıştır. Bu nedenle Kingsmeadow’da maç sonrası imza ya da selfie için durmak artık mümkün olmayacak. Ayrıca stadyum çevresindeki kamu alanlarında oluşabilecek aşırı kalabalığın kontrolü zorlaştığı için trafik güvenliği riskleri de göz önünde bulundurulmalıdır.” denildi.

Kulüp, ayrıca oyuncuların profesyonel rehabilitasyon süreçlerine de dikkat çekerek, “Maç sonrası iyileşme planlarının aksamaması için, stadyum içerisinde imza ve fotoğraf çektirme etkinlikleri yapılamayacaktır” ifadesine yer verdi.

Chelsea, taraftarların oyuncularla buluşabileceği organize etkinliklerin düzenleneceğini de duyurdu.

 

Kaynak: Sözcü