Chelsea’nin, forvet oyuncusu Deivid Washington’un kardeş kulüp Strasbourg’a transferini son anda iptal ettiği öğrenildi. ESPN’e konuşan kaynaklar, Premier Lig ekibinin bu kararı, Premier Lig yönetimi ve FIFA’nın BlueCo’nun sahip olduğu iki kulüp arasındaki transfer hakkında endişelerini dile getirmesinin ardından aldığını belirtti.

Chelsea ve Strasbourg, 19 yaşındaki Brezilyalı oyuncunun 21 milyon Euro başlangıç ücreti ve 3 milyon Euro bonus karşılığında transferi konusunda tam bir anlaşmaya varmıştı. Geçtiğimiz yaz 16 milyon Euro bedelle Chelsea’ye katılan ve o zamandan bu yana A takımla sadece üç maça çıkabilen Washington, Fransa’ya gitmeden önce Londra’da sağlık kontrolünden geçmek için hazır durumdaydı.

Ancak kaynaklar, bu transferin iptal edilmesinin arkasında FIFA ve Premier Lig’in, Chelsea’nin mali durumu ve BlueCo’nun sahibi olduğu iki kulüp arasındaki transferlerle ilgili kaygılarının etkili olduğunu vurguluyor.

Yaz döneminin başında Diego Moreira’nın Chelsea’den Strasbourg’a 9 milyon Euro karşılığında transferi de FIFA ve Premier Lig tarafından incelemeye alınmıştı.

Chelsea’nin, hesaplarında 20 milyon Euro’ya ihtiyaç duymasına rağmen, Strasbourg’un forvet piyasasında olmaması ve Deivid Washington’a sıcak bakmamasına rağmen bu transferi gerçekleştirmek istediği bildirildi. Ancak sonunda Chelsea, bu transferi iptal etme kararı aldı ve eski Santos oyuncusu en az Ocak 2025’e kadar Enzo Maresca’nın kadrosunda kalacak.

Geçtiğimiz yıl Fransız kulübü Strasbourg’un çoğunluk hissesini satın alan Clearlake Capital ve Todd Boehly liderliğindeki BlueCo konsorsiyumu, bu hamleyle birlikte yeniden gündeme geldi.

Kaynak: Sözcü