Fenerbahçe ile Cenk Tosun nikahı artık resmi açıklamayı bekliyor. Beşiktaş’la yollarını ayıran ‘Tosun Paşa’, sarı-lacivertliler ile iki yıllık anlaşmaya vardı. 

İmzaların en geç yarın atılması bekleniyor. Cenk Tosun’un Fenerbahçe’ye iki yıllık maliyeti, maaş ve imza parası dahil toplam 3 milyon Euro’ya yakın olması bekleniyor.

Jose Mourinho’nun da bu transfere onay verdiği ve 33 yaşındaki futbolcunun takıma büyük katkı sağlayacağını söylediği öğrenildi.

ALİ KOÇ ISRARLA İSTEMİŞ

Öte yandan Cenk Tosun’un Fenerbahçe’ye transferiyle ilgili ilginç bir gerçek ortaya çıktı.

Cenk, 2022’de de sarı-lacivertlilerin gündemine gelmişti. O dönem Everton’dan ayrılan milli futbolcuyla Başkan Ali Koç, FaceTime ile görüşmüş, kendisini Fenerbahçe’de görmek istediğini söylemişti.

Yıldız futbolcu ise teklife teşekkür edip önceliğinin Beşiktaş olduğunu, anlaşamazsa Fenerbahçe’nin teklifini kabul edeceğini söylemiş ve siyah-beyazlılara imza atmıştı.

1996’DAN BİR ANI

Cenk Tosun’un bir çocukluk fotoğrafı da ‘geç oldu ama güç olmadı’ dedirtiyor.

Fenerbahçe’nin 1996’da Almanya’daki kampına giden minik Cenk’in dönemin sarı-lacivertli golcü Bülent Uygun ile hatıra fotoğrafı çektirmiş.

ROTASYON DZEKO’YA BAĞLI

SARI-lacivertlilerde, santrfor rotasyonu da belli oluyor. Yüksek maliyetli süper yıldız klasmanında birinci golcü arayan Fenerbahçe, Edin Dzeko ve Cenk Tosun ile rotasyonu tamamlayacak. Umut Nayir’in gönderilmesi bekleniyor.

Hajduk Split’in Dzeko’ya olan ilgisi de bitmiyor. Boşnak yıldız gitmek isterse bir golcü daha alınabilir.

Kaynak: Sözcü