Trendyol Süper Lig’de heyecan ilk hafta maçlarıyla devam ediyor… Süper Kupa’da Galatasaray’ı tarihi farkla mağlup edip kupayı müzesine götüren Beşiktaş, geçtiğimiz sezon iç sahada fırtına gibi esen Samsunspor’a konuk oluyor.

Kadrosunu büyük ölçüde değiştiren ve Rafa Silva, Ciro Immobille, Gabriel Paulista gibi yıldız isimleri kadrosuna katan Beşiktaş yeni teknik direktörü Giovanı van Bronckhorst yönetiminde mutlak şampiyonluk parolasıyla yeni sezona başlıyor.

Ev sahibi Samuspor ise başarılı teknik adam Markus Gisdol ile yollarını ayırdıktan sonra, göreve bir başka Alman çalıştırıcı Thomas Reis’i getirdi. Transfer yasağı bulunan Karadeniz ekibi kadrosuna takviye yapamasa da başarılı oyuncu grubunu büyük oranda korumayı başardı.

Zorlu mücadele öncesi ev sahibi ekip geçtimiz sezondan kırmızı kart cezası bulunan Yunus Emre Çift’ten yararlanamayacak. Van Bronckhorst’un takımında ise Bahtiyar Zaynutdinov dışında eksik isim bulunmuyor.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacak mücadeleyi hakem Ali şansalan yönetecek. Saat 21:45’de başlayacak karşılaşma beIN SPORTS 1 ekranlarından futbolseverlerle buluşacak.

MAÇ ÖNCESİ ÖNE ÇIKAN NOTLAR:

● Beşiktaş’ı konuk ettiği son 11 Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Samsunspor (2B 8M), Ekim 2001’deki 2-1’lik galibiyetinden bu yana siyah-beyazlıları sahasında mağlup edemiyor (1B 5M).

● Samsunspor ile oynadığı son dört Süper Lig maçının birini kazanabilen Beşiktaş (2B 1M), bu süreçten önceki yedi karşılaşmanın tamamından galip ayrılmıştı (hükmen sonuçlar hariç).

● Samsunspor’un Beşiktaş’ı konuk ettiği son sekiz Süper Lig maçında da karşılıklı goller atıldı ve bu karşılaşmalar toplam 34 gole sahne oldu (Samsunspor 13-21 Beşiktaş).

● Son 11 Süper Lig sezonunun 10’una galibiyetle başlayan Beşiktaş (1M), tek yenilgisini 2019/20’nin açılış haftasında konuk olduğu Sivasspor’dan aldı (0-3).

● Süper Lig’de boy gösterdiği son yedi sezonun sadece birine 3 puanla başlayan Samsunspor (2B 4M), tek galibiyetini 2011/12’nin açılış haftasında konuk ettiği Gençlerbirliği’ni 3-2 mağlup ederek aldı.

● İlk hafta maçını deplasmanda oynadığı son beş Süper Lig sezonunun dördüne galibiyetle başlayan Beşiktaş (1M), bu fikstüre denk geldiği daha önceki 14 sezonun toplamında yine dört kez açılış maçını kazanabilmişti (6B 4M).

● İstanbul takımlarını konuk ettiği son iki Süper Lig maçında gol atamayan Samsunspor (0-2 vs Galatasaray & 0-0 vs Pendikspor), üst üste 3+ karşılaşmayı boş geçtiği son süreci Ağustos 1997-Şubat 1999 arasında yaşadı (altı maç).

● 2023/24 Süper Lig sezonunda Samsunspor’un en fazla gol atan oyuncusu olan Marius Mouandilmadji (9), Karadeniz ekibinin formasıyla ilk iç saha golünü Kasım 2023’te Beşiktaş filelerine göndermişti.

● Beşiktaş’ın yeni transferi Ciro Immobile, ilk maçına çıktığı Mart 2009’dan bu yana Serie A’da en fazla gol atan oyuncu konumundaydı (201).

● Geçen sezon Avrupa’nın 10 büyük liginde hem 12+ gol atan hem de 12+ asist yapan üç oyuncudan biri (Ollie Watkins ve Luuk de Jong ile birlikte), Beşiktaş’ın yeni transferi Rafa Silva’ydı (14 gol & 12 asist).

Kaynak: Sözcü