Benfica’nın son maçında Kerem Aktürkoğlu’nun performansı büyük dikkat çekerken, teknik direktör Bruno Lage, maç sonrası basın toplantısında Türk oyuncuya övgüler yağdırdı. Lage, ayrıca Orkun Kökçü’nün ikinci yarıdaki katkısına da değinerek orta saha oyuncusunun performansını takdir etti.

Lage, maçta iki asist yapan Kökçü hakkında şunları söyledi:

Ondan ikinci bir orta saha oyuncusu gibi oynamasını, topla daha fazla oynamasını istedim. İkinci yarıda çok daha iyiydi. Bize topa daha fazla sahip olma şansı verdi ve bu sayede korner ve gol geldi. Performansı hoşuma gitti ama önümüzde hâlâ uzun bir yol var.

Başarılı teknik adam, Santa Clara karşısındaki 4-1’lik galibiyetle alınan 3 puanın değerine dikkat çekerken, asıl hedeflerinin taraftarları arkalarına almak olduğunu belirtti: “Üç puan aldık ama ilk amacımız taraftarlarımızı arkamıza almaktı. Ancak böyle bir atmosferde oyuncular kendilerini rahat hissedebilir.”

BRUNO LAGE’DEN KEREM AKTÜRKOĞLU’NA TAM NOT

Benfica formasıyla ilk maçına çıkan ve golle buluşan Kerem Aktürkoğlu, Bruno Lage’den tam not aldı. Portekizli teknik adam, milli oyuncunun hem saha içindeki hem de dışındaki oyun tarzını överek, “Onu seçenleri tebrik ederim. Ben agresif kanat oyuncularını severim. Rafa, Cervi, Pizzi gibi ileriye oynayan oyuncuları beğenirim ve Kerem de bu özelliklere sahip.” ifadelerini kullandı.

Lage, Kerem ile yaptığı görüşmeden de bahsederek, “Kendisiyle konuştum ve ondan istediğim rolde rahat olduğunu gördüm. Bu beni çok mutlu etti. Moralli bir şekilde takıma katıldı, milli takımda üç gol attı ve bugün de eşitliği sağladı. Performansından son derece memnunum.” dedi.

Bu maçla birlikte hem Kerem hem de Kökçü, takımın başarısında kritik roller üstlendi.

“12 MİLYONA NASIL GELDİ?”

Öte yandan, Portekiz basınına Kerem Aktürkoğlu ile ilgili yorum yapan Benfica taraftarı Portekizli aktör Jorge Corrula, “Harika bir oyuncu ve onun Galatasaray’da nasıl olduğunu ve sadece 12 milyona geldiğini anlamıyorum.” şeklinde konuştu.


Portekizli aktör Jorge Corrula

Kaynak: Sözcü