Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund’da Nuri Şahin dönemi… Geçtiğimiz sezonu yardımcı hoca olarak tamamlayan 35 yaşındaki Türk antrenör Nuri Şahin BVB’nin yeni patronu oldu. Kulüpten yapılan resmi açıklamada  Borussia Dortmund’un spor direktörü Lars Ricken ve spor direktörü Sebastian Kehl’in bu Cuma günü Şahin ile yaptığı görüşmenin sonucunda takımın başına getirme kararı aldıkları vurgulandı. 

2027’YE KADAR SÖZLEŞME

Nuri Şahin 30 Haziran 2027’ye kadar geçerli bir sözleşme imzaladı ve daha önce kendi isteği üzerine BVB’den ayrılan Edin Terzic’in (41) yerine teknik direktörlük koltuğuna oturdu. Nuri Şahin kulüp kanallarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Borussia Dortmund’un teknik direktörü olmak benim için büyük bir onur. Bana duydukları güvenden dolayı kulüpteki sorumlu herkese teşekkür etmek istiyorum. BVB’deki rolümü gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum. Nuri Şahin, “İlk günden itibaren mümkün olan en yüksek başarıyı elde etmek için her şeyi büyük bir enerji ve büyük bir tutkuyla yapacağız”

Kaynak: Sözcü