Beşiktaş’ta galibiyet planı belli oldu. Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst, Trabzonspor deplasmanına çıkacağı on biri büyük oranda belirledi. 

Hollandalı, 4-1-4-1 şeklinde bir diziliş planlıyor. Al-Musrati, defansın hemen önündeki isim olacak. Orta alanda Gedson ve Joao Mario, kanatlarda ise Rafa Silva ve Rashica görev yapacak.

Immobile de takımın bir numaralı gol ayağı olacak. Silva, rakibin oyun içindeki kaymalarına ya da baskısına göre 10 numaraya kayacak.

Bu gibi anlarda Joao Mario sol kanada kayıp savunmaya destek verecek.

GEÇİŞ OYUNU TERCİHİ

Gio, zorlu Trabzonspor deplasmanında geçiş oyununu tercih edecek. Toplu hücum ve toplu savunmayı takımına yerleştirmeye çalışan başarılı teknik adam, ilk etapta topun kontrolünü rakibe bırakıp şiddetli baskıyla bulunacak kontrataklarla gol arayacak.

Dikine çıkışlarda Silva, Gedson, Rashica ve Mario için özel şablonlar hazırlandı.

DEFANSIN ZOR SINAVI

Gabriel Paulista-Felix Uduokhai stoper ikilisi ilk büyük maç tecrübesini Trabzonspor deplasmanında yaşayacak. Sivasspor karşısında yan yana oynayan ikili rakibin oyun tarzı nedeniyle zorlanmamıştı. Ancak bordo-mavililer, Şenol Güneş idaresinde sahaya hücum mantalitesiyle çıkacak. İki oyuncunun performansı belirleyici olacak.

Kaynak: Sözcü