Beşiktaş, yaz transfer döneminde taraftarlarının görmek istediği yıldız oyuncuları kadrosuna katarak büyük bir adım attı.

Geçtiğimiz sezon tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan siyah-beyazlılar, yeni transferlerle birlikte bu sezona umut dolu bir başlangıç yaptı.

Toplamda 8 yeni oyuncu transfer eden Beşiktaş, uzun yıllardır kulüpte forma giyen birçok futbolcuyla yollarını ayırarak kadrosunda köklü bir değişiklik gerçekleştirdi.

Siyah-beyazlılar, 6 futbolcuyu kiralık olarak gönderirken, 8 oyuncusuyla da bonservisiyle vedalaştı. Ayrıca, sözleşmesi sona eren 5 futbolcuya da yeni kontrat teklifi sunulmadı.

TEKNİK DİREKTÖR KOLTUĞUNA YENİ İSİM

Beşiktaş, ilk hamlesini geçtiğimiz sezonun en problemli alanlarından biri olan teknik direktörlük pozisyonuna yaptı. Geçen sezon Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay, Serdar Topraktepe ve Fernando Santos gibi isimlerle kısa süreli çalıştıktan sonra Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile anlaşarak “yenilenme döneminin” ilk adımını attı.

KRİTİK İSİMLER KAMPA ZAMANINDA KATILDI

Beşiktaş yönetimi, Giovanni van Bronckhorst’un takımın başına geçmesinin ardından, siyah-beyazlı taraftarları heyecanlandıran yıldız transferleri birer birer duyurmaya başladı.

Geçmiş dönemlerde transferlerin gecikmesinden sıkça yakınan Beşiktaş taraftarları, haziran ayında peş peşe yapılan transfer açıklamalarıyla büyük sevinç yaşadı.

Yönetimin ilk büyük hamlesi, Valencia ve Atletico Madrid gibi dev kulüplerde forma giymiş tecrübeli savunma oyuncusu Gabriel Paulista oldu. Bu transferin hemen ardından Portekiz futbolunun önemli isimlerinden Rafa Silva’nın İstanbul’a gelmesi, taraftarların yüzünü güldürdü.

Geçen sezon kamp dönemine yeni transferlerini yetiştiremeyen Beşiktaş, bu yıl temmuz ayında da transfer çalışmalarına hız kesmeden devam etti. İtalya futbolunun en önemli golcülerinden biri olarak gösterilen ve Altın Ayakkabı sahibi Ciro Immobile, siyah-beyazlıların Slovenya kampının ilk günlerinde Beşiktaş’a imza attı. Böylece takım, yeni sezon hazırlıklarını Paulista, Rafa Silva ve Immobile gibi yıldızlarla tamamladı.

Resmi maçlar başladıktan sonra da transfer operasyonlarına devam eden Beşiktaş, Paris Saint-Germain’den kiraladığı Cher Ndour’un yanı sıra Augsburg’dan Felix Uduokhai ve Benfica’dan Joao Mario’yu kadrosuna kattı.

Ayrıca yerli oyuncu transferlerini de ihmal etmeyen Beşiktaş, Çaykur Rizespor’dan Emirhan Topçu ve Fatih Karagümrük’ten Can Keleş’i renklerine bağladı.

BEŞİKTAŞ KADRODA BÜYÜK DEĞİŞİME GİTTİ

Geçen sezonun hayal kırıklığı yaratan performansının ardından Beşiktaş, kadrosunda köklü değişiklikler yaptı.

Siyah-beyazlı ekip, geçtiğimiz yaz transfer döneminde kadroya dahil edilen Ante Rebic ve Emrecan Bulut’un yanı sıra, Valentin Rosier, Javi Montero, Ajdin Hasic, Omar Colley, Vincent Aboubakar ve Daniel Amartey ile yollarını ayırarak kadrosunu yeniledi.

Bu sezon kadro planlamasında düşünülmeyen Jackson Muleka, Amir Hadziahmetovic, Demir Ege Tıknaz, Kerem Atakan Kesgin, Tayfur Bingöl ve Emrecan Uzunhan, farklı takımlara kiralandı.

Ayrıca, sözleşmeleri sona eren Cenk Tosun, Rachid Ghezzal, Umut Meraş, Utku Yuvakuran ve Gökhan İnler’e ise Beşiktaş yönetimi yeni kontrat teklifi yapmadı.

Kaynak: Sözcü