Chelsea’nin defans oyuncusu Ben Chilwell, kulüpte gözden düşmüş durumda ve düzenli forma şansı bulabilmesi için takımdan ayrılması gerektiği konuşuluyor. Premier Lig transfer dönemi sona ermiş olsa da, Avrupa’daki bazı liglerde transfer penceresi hala açık. Bu sebeple, 27 yaşındaki savunmacının Fenerbahçe’ye teklif edildiği iddia ediliyor.

Give Me Sport’un haberine göre, yaz transfer döneminde Brighton and Hove Albion’a katılan Ferdi Kadıoğlu’nun yerine Fenerbahçe, savunmasına kaliteli bir isim arayışında. 

İngiliz basını, Jose Mourinho’nun Chelsea ile olan geçmişi ve Londra kulübüyle güçlü bağlantılarının, Chilwell transferinde etkili olabileceğini yazdı. Transferin kalıcı mı yoksa kiralık olarak mı gerçekleşeceği ise belirsizliğini koruyor.

Chelsea’nin haftada 200 bin sterlin maaş ödemek zorunda kaldığı Chilwell’i kadrosundan çıkarmak istemesi durumunda, oyuncunun kiralık olarak gönderilmesi de seçenekler arasında yer alıyor.

Eğer İngiliz oyuncu, Fenerbahçe’de kiralık olarak başarılı bir sezon geçirirse, Chelsea onu gelecek yaz yüksek bir bedelle satabilir. Şu anda Marc Cucurella, Chelsea’nin birinci tercih sol beki olarak görev yapıyor ve Renato Veiga da yedek olarak kadroda yer alacak.

Chilwell’in Chelsea’deki geleceği belirsiz; bu nedenle, kariyerine farklı bir kulüpte devam etmesi mantıklı görünüyor.

Geçen sezon ağır bir sakatlık yaşayan Chilwell, Chelsea formasıyla oynadığı 21 maçta 1 asist yapabildi.

Kaynak: Sözcü