UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’nde 2024-2025 sezonu lig aşaması kuraları yarın çekiliyor. 

Avrupa futbolunun ikinci ve üçüncü büyük organizasyonları olan UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’nde kura çekimi, Monako’daki Grimaldi Forum’da gerçekleştirilecek. Yeni formatıyla ilk kez düzenlenecek UEFA Avrupa Ligi kuraları TSİ 14.00’te, UEFA Konferans Ligi kuraları ise TSİ 15.30’da başlayacak.

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yanı sıra play-off turunu geçmeyi başaran Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde yer alacak. RAMS Başakşehir ve play-off turunu geçmesi durumunda Trabzonspor ise UEFA Konferans Ligi’nde mücadele edecek.

İlk maçta İsviçre temsilcisi Lugano ile 3-3 berabere kalan Beşiktaş, rövanşta elenmesi durumunda yoluna Konferans Ligi’nde devam edecek. Trabzonspor ise İsviçre ekibi St. Gallen ile 0-0 berabere kaldığı ilk maçın ardından elenirse Avrupa macerasını sonlandıracak.

TURNUVA FORMATLARI

Bu sezondan itibaren UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi, klasik grup sistemi yerine 36’şar takımın yer aldığı lig usulüyle oynanacak. Avrupa Ligi’nde her takım, 4’ü iç saha, 4’ü dış saha olmak üzere 8 maç yapacak. Konferans Ligi’nde ise takımlar, 3 iç saha ve 3 dış saha olmak üzere toplam 6 maça çıkacak. Her iki turnuvada da takımlar, 4 farklı torbadan ikişer takım ile eşleşecek.

Her iki turnuvada da lig aşamasını ilk 8’de tamamlayan takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek. 9-24. sırada yer alan takımlar ise play-off turunda karşılaşacak ve son 16 turuna kalabilmek için mücadele edecek. Play-off aşamasından itibaren çift maçlı eleme sistemi uygulanacak.

Avrupa Ligi’nde ilk maçlar 25-26 Eylül tarihlerinde oynanacak ve final karşılaşması 21 Mayıs 2025’te İspanya’nın Bilbao kentindeki San Mames Stadı’nda yapılacak. UEFA Konferans Ligi ise 3 Ekim’deki maçlarla başlayacak ve turnuvanın finali 28 Mayıs 2025’te Polonya’nın Wroclaw şehrinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: Sözcü