Marca’ya göre, Atletico Madrid’in bu yaz transfer dönemindeki en büyük arzusu Manchester City’nin forveti Julián Alvarez’i kadrosuna katmak.

Diego Simeone’nin ekibinin Villarreal’in forveti Alexander Sörloth’un 38 milyon Euro’luk serbest kalma maddesini ödemek ya da Girona’dan Artem Dovbyk’i transfer etmek için gereken 40 milyon Euro’yu karşılamak istemediği belirtiliyor.

Atletico Madrid, Manchester City ile mali açıdan rekabet edemeyeceğinin farkında, ancak FIFA Dünya Kupası şampiyonu Alvarez’in getireceği kalite artışını göz önünde bulundurarak her fırsatı değerlendirmek istiyor.

Atleti, 24 yaşındaki oyuncuya Etihad Stadyumu’nda alacağından daha büyük bir rol garantisi vererek Arjantinli oyuncuyu ikna etmeyi umuyor.

Bu durum, Manchester City’nin bu transfer döneminde başka hücum oyuncularıyla anlaşması halinde daha da avantajlı hale gelecek.

ALVAREZ İÇİN İLK ADIM

Atleti henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da, forvet oyuncusunun kendilerine katılma konusundaki ilgisini ölçmek için ilk adımları attı.

Uluslararası takım arkadaşları Rodrigo De Paul, Nahuel Molina ve Angel Correa, Copa Amarica sırasında Alvarez’e Wanda Metropolitano’da gördüğü yüksek saygıyı iletmek ve sahip oldukları avantajlardan bahsetmek için çaba gösterecekler.

Alvarez’in transferle ilgilenip ilgilenmeyeceği henüz netleşmemiş olsa da, ilgi göstermesi halinde Manchester City ile anlaşmanın karmaşık olacağı düşünülüyor.

Kaynak: Sözcü