Şili’nin tecrübeli orta saha oyuncusu Arturo Vidal, Dünya Kupası elemelerinde Arjantin ve Bolivya’ya karşı alınan yenilgilerin ardından Şili Teknik Direktörü Ricardo Gareca’yı sert bir dille eleştirdi.

Son Copa America kadrosuna alınmadığı için teknik direktörüne öfke duyan Colo-Colo’lu yıldız, sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Vidal, Gareca’yı sadece Arjantin futbolunu takip etmekle suçlayarak, şu ifadeleri kullandı:

Sanki sadece Arjantin maçlarını izliyor. Libertadores’i hiç izlemiyor mu bu pislik? Medel neden kadroda yoktu? Boca Juniors forması giyen bir oyuncunun nasıl milli takımda olmadığını anlamıyorum. Medel her zaman sahada olmalı. O her şeyin adamı, özellikle Arjantin’e karşı alınan yenilgilerden sonra gençlerin onun desteğine ve tavsiyelerine ihtiyacı var. Herkes bu tür mağlubiyetlerin ardından kolayca toparlanamıyor.

Vidal’in bu sert açıklamaları, Şili futbolunda geniş yankı uyandırırken, milli takım içerisindeki gerginliği de gözler önüne serdi.

Vidal, milli takımın eski hocası Berizzo’nun görevden alınmasının yanlış karar olduğunu söylerken, “Gareca çok zor bir yola girdi. Berizzo’yu asla değiştirmezdim. Basın iyi giden süreçleri kesti. Berizzo’yu asla değiştirmezdim, ancak gazetecilere bilgi vermediği için onları içeri almadı… kovulmasına neden oldular.” dedi.

Kaynak: Sözcü