İngiliz devi Arsenal, orta sahasının tecrübeli ismi Jorginho için Galatasaray’dan gelen son transfer teklifine olumsuz yanıt vermeye hazırlanıyor.

Premier Lig’deki transfer dönemi 30 Ağustos’ta sona erdiği için Arsenal, serbest oyuncu statüsünde olmayan yeni bir isimle anlaşma sağlayamıyor ancak oyuncu satışı yapma hakkına hala sahip. 

Türkiye Süper Lig transfer penceresi ise 13 Eylül’e kadar açık olan nadir liglerden biri ve birçok Premier Lig yıldızının bu süreçte Türkiye’ye transfer olabileceği konuşuluyor.

Manchester United’ın deneyimli orta saha oyuncusu Casemiro da Galatasaray’ın radarındaki isimler arasında yer alıyor. Ancak Kırmızı Şeytanlar, Brezilyalı yıldızı en azından ocak ayına kadar kadroda tutmayı planlıyor. Bu durum, sarı kırmızılıların Jorginho’ya olan ilginin artmasına sebep oldu. 

Talksport’un haberine göre, Mikel Arteta, İtalyan orta saha oyuncusunu takımda tutmayı planlıyor. Jorginho’nun Arsenal için önemli bir isim olduğunu belirten Arteta, deneyimli futbolcunun sezon sonu bitecek sözleşmesini 12 aylık opsiyonla uzatabilecek. 

Arteta’nın, özellikle yüksek tempolu ve kritik maçlarda Jorginho’ya güven duyduğu biliniyor. 32 yaşındaki oyuncunun, 15 Eylül’de Tottenham’a karşı oynanacak maçta cezalı olan Declan Rice’ın yerine sahada olması bekleniyor.

Kaynak: Sözcü