Real Madrid’in Real Sociedad’ı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmada ilk 11’de sahaya çıkan Arda Güler, sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekti. Mücadelenin 77 dakikalık bölümünde etkili bir oyun ortaya koyan milli futbolcu, Madrid ekibine penaltı kazandırarak önemli bir katkıda bulundu. Teknik direktör Carlo Ancelotti’nin yeni sisteminde farklı bir görev üstlenen Arda, bu süreçte fiziksel ve taktiksel değişikliklere hızla uyum sağlamaya çalışıyor.

Ancelotti, sezon başında yaptığı açıklamada, “Arda daha önemli bir rol oynayacak, ancak Real Madrid’de tartışmasız bir ilk 11 oyuncusu olmak karmaşık bir süreç” ifadelerini kullanarak, genç futbolcunun daha fazla süre alabileceğini ancak sürekli olarak ilk 11’de yer almasının zor olduğunu belirtmişti.

Arda Güler ise yaz aylarında teknik ekibin kendisinden talep ettiği fiziksel ve davranışsal değişiklikleri yaparak forma için mücadele etmeye başladı. Sezonun ilk maçlarından itibaren fırsat bulsa da, genç yıldızın en karmaşık değişimi henüz tamamlanmış değil.

ISCO, JAMES VE DI MARIA’NIN YOLUNDA

Marca’dan Joel del Rio’nun haberine göre; Arda Güler’in Real Madrid’deki bu dönüşümü, Isco, James Rodriguez ve Di María gibi efsanelerin yaşadığı süreçle benzerlik taşıyor. Ancelotti, daha önce Di Maria’yı geriye çekerek takımda ona bir yer açmış ve 4-3-3 sistemine geçerek Arjantinli yıldızı Modric’in yanında, Xabi Alonso’nun önünde kullanmıştı. Şimdi ise Türk futbolcunun uyum sürecinin benzer şekilde ilerlemesi planlanıyor.

Arda Güler, Galacticos 2.0 (Mbappe, Vini, Rodrygo, Bellingham…) döneminde, daha önce hiç oynamadığı bir pozisyonda şans buluyor. Ancelotti, Arda’yı daha defansif bir rolde değerlendiriyor ve genç oyuncunun bu yeni göreve alışmasının önemli olduğuna inanıyor. Sahada topla buluştuğu anlarda, rakip yarı sahada etkili olması bekleniyor ve bu süreçte “çizgilerin arasına girmek, doğru konumlanmak, topu alıp forvetlere pas atmaya çalışmak” gibi yeni görevler üstlenmesi gerekiyor.

Arda’nın, bu yeni pozisyonda etkili olabilmesi için defansif sorumluluklarını da başarıyla yerine getirmesi şart.

REAL SOCIEDAD KARŞISINDA PARLAK PERFORMANS

Arda Güler, Real Sociedad karşısında Carvajal’a yardım ederek savunmada önemli bir rol oynadı. Aynı zamanda Madrid’in top dağıtımında da aktif bir şekilde görev aldı. Sahada rahatlıkla ceza sahasına girip çıkabilmesi, yeteneklerinin arasında giderek öne çıkan bir özellik haline geliyor. Savunma anlamında da gayret gösteren Arda, Real Madrid’in oyun sistemine hızla adapte olmaya çalışıyor.

SOCIEDAD MAÇI İSTATİSTİKLERİ

Arda Güler, sezonun ikinci maçında 35 pas denemesinin 34’ünü isabetli bir şekilde tamamladı. Ayrıca, girdiği 5 ikili mücadelenin 3’ünü kazanarak %60 başarı oranı yakaladı. Üç kez top çalan genç futbolcu, yalnızca iki faul yaptı ve Madrid’e bir penaltı kazandırdı. Bu sezon Real Madrid’e kazandırdığı ikinci penaltı oldu.

Ancelotti’nin yeni sisteminde kendine yer bulmaya çalışan Arda Güler, her geçen gün sahada daha fazla sorumluluk alarak kendini kanıtlamaya devam ediyor.

Kaynak: Sözcü