Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un yol haritası belli oldu. Üç yıl için yeniden seçilerek üçüncü dönemine başlayan Ali Koç, bir dizi yatırım projesiyle borçsuz bir kulüp bırakmak istiyor. Koç’un en büyük hayali, 2027’deki genel kurulda üyelerin karşısına şampiyonluklar kazanmış, kendi kendine yeten bir Fenerbahçe ile çıkmak. Sarı-lacivertlileri ülkenin en kuvvetli ekonomik kulübü yapma çalışmalarına hız verildi. İşte öncelikli yedi adım:

1- FENERBAHÇE AKADEMİSİ

Maltepe’deki 125 dönümlük araziye Fenerbahçe Futbol Akademisi kurulacak. Tesis üç yıl içinde faaliyete geçecek. Dünya standartlarında bir organizasyon şeması hazırlandı. Önce Dereağzı’ndaki altyapı, iki yıl içinde de A Takım bu dev merkeze taşınacak.

2- ATAŞEHİR’E İŞ MERKEZİ

Ataşehir’de, Fenerbahçe Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nun yanındaki 40 dönümlük araziye iş merkezi ve rezidans kompleksi yapılacak. Sarı-lacivertli yönetim Ülker Grubu ile ortak yapılacak projeyle önemli bir girdi sağlayacak. Kalıcı gelir sahibi olunacak.

3- LİSE ARAZİSİNE PROJE

Yıllardır sürüncemede olan Ülker Stadı yanındaki Kenan Evren Arazisi’nin kulübe kazandırılması konusundaki adımlar atılacak. Arazinin hastane ya da üniversiteye kiralanması planlanıyor. Bu konuda yönetici Hulusi Belgü çalışmalar yürütüyor.

4- YAPILANDIRMA

Fenerbahçe Koleji’nin bulunduğu arazi satılarak Bankalar Birliği’ne olan borcun ödenmesi hedefleniyor. Yapılacak bir imar değişikliğiyle kolej arazisinin değerinin 2 milyar TL’ye çıkacak. Bu parayla da yapılandırma anlaşmasından çıkılması planlanıyor.

5- DEREAĞZI’NA GAYRIMENKUL

Altyapının Maltepe’de yeni merkeze taşınmasıyla birlikte Dereağzı’ndaki tesisin araziye yönelik bir gayrimenkul projesi çalışması yapılacak. Bu konuda önümüzdeki günlerde Ankara’da bir dizi temasta bulunulacak. Ciddi bir gelir bekleniyor.

6- TÜRKİYE GENELİNDE ARAZİLER SATILACAK

Türkiye’nin çeşitli illerinde alınan arazilerin değerlendirilmesi planlanıyor. Atıl durumda olan araziler satılarak kulübe gelir sağlanacak. Öncelikli olarak Ankara-İncek, Gebze ve Antalya’da bulunan arazilerin değerlendirilmesi ağırlık kazandı.

7- İSİM HAKKINDAN 100 MİLYON EURO

Kulübe her branşta yeni sponsorlukların kazandırılmasına çalışılıyor. Stat isim hakkı 2025’te sona erecek. Bu konuda dev firmalarla görüşülüyor. İsim sponsorluğu beklentisi en az 100 milyon Euro… Ülker’in bir senelik hakkından feragat edebileceği konuşuluyor.

Kaynak: Sözcü