Süper Lig’in ikinci haftasında oynanan Göztepe- Fenerbahçe maçında büyük olaylar yaşandı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un devrenin bitmesine yakın sahaya inmesi sonrası ortalık karıştı. Boynunda akreditasyon kartı olan bir şahıs Ali Koç’u arkadan iterek yere düşürdü. Göztepe’de tribünden sorumlu yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıkan Fatih Özkan isimli şahıs gözaltına alındı.

‘ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSE YARDIM’DAN YARGILANMIŞ

Ali Koç’a arkadan ittirerek müdahalede bulunan, saldırgan Fatih Özkan’ın daha önceki Göztepe-Altay maçında da çıkan olaylardan sonra Altay kalecisine saldırıdan gözaltına alındığı ve ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı. 

Spor Toto 1’inci Lig ekiplerinden Göztepe ve Altay arasında, geçen yıl 27 Kasım’da oynanan derbide, Altay tribünlerinden atılan işaret fişeği ile Göztepeli taraftar Mehmet Çakır yaralanmıştı. Sahaya giren bir taraftar da Altay kalecisine korner direği ile saldırmıştı. 

Göztepe-Altay derbisindeki olaylara karışan şahıslardan bir kısmı gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

Kaynak: Sözcü