Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Göztepe maçında yaşanan olaylarla ilgili sessizliğini bozdu. Olimpik sporculara yönelik düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Koç, Fenerbahçe’nin suçlu gösterilmeye çalışıldığını kaydetti.

“Biz şampiyonlukların çalınmasına, suçlu gösterilmeye alıştık” diyen Ali Koç, “Ben fiili saldırıya uğruyorum. Yok efendim neden sahadayım? Otobüsümüz kurşunlanıyor, hâlâ faili meçhul” diye konuştu. Ali Koç; sahaya inmesiyle ilgili ise şu ifadeleri kullandı:

‘TALİMATLARA AYKIRI HAREKET YAPMAK ZORUNDAYDIK’

“3 Temmuz sürecinde taraftarımıza yaşatılanların aynısı bize İzmir’de yaşatıldı. Polislerin önünde formalar alındı, yakıldı. 2-0 öndeyiz neden tahrik edeyim? Taraftarımız ‘Yönetim sahip çık’ diye bağırıyor. Polis ile taraftarımız arasında tatsız olayları yatıştırmak ve taraftarımızı tribüne almak için biz bir refleks gösterdik. Bazı talimatlara aykırı hareketler yapmak zorundaydık, mecburduk.

Başka olaylar yaşansın istemedim. Ne oldu, tahliye kapıları açıldı, taraftarımız tribüne alındı. Stadın fiziki konumundan dolayı 10 dakika sahaya indik. İşimizi hallettiğimizde ne yazık ki maç başlamıştı. Ama niye zulüm yaşadı bizim taraftarımız? Emniyet niye bekletti taraftarlarımızı? Bize ‘geç geldi’ dediler ama öyle olmadığını gördük. Biber gazını sadece taraftarlarımız değil, yöneticiler de yedi. Aynı FETÖ zamanında yaşadıklarımız gibi…”

Kaynak: Sözcü