Teknik direktör Alex de Souza yönetimindeki Antalyaspor, Süper Lig’deki ikinci galibiyetini yine kendi sahasında elde etti.

Efsanevi futbolculuk kariyerinin ardından Türkiye’ye teknik direktör olarak dönen Alex’in liderliğindeki kırmızı-beyazlılar, 2024-25 sezonuna 10 Ağustos’ta Göztepe ile oynadıkları ve golsüz eşitlikle biten maçla başladı.

Antalyaspor, ligin ikinci haftasında 18 Ağustos’ta deplasmanda Beşiktaş’a 4-2 mağlup oldu. Akdeniz ekibi, sezonun üçüncü haftasında 25 Ağustos’ta konuk ettiği Atakaş Hatayspor’u 3-2 yenerek sezonun ilk galibiyetini elde etti.

Dördüncü haftada ise 1 Eylül’de deplasmanda karşılaştığı RAMS Başakşehir’e 5-2 mağlup olan kırmızı-beyazlılar, beşinci hafta mücadelesinde evinde ağırladığı Adana Demirspor’u 2-1 yenerek bu sezonki ikinci galibiyetini aldı ve puanını 7’ye yükseltti.

SAMUDIO KRALLIKTA ZİRVEDE

Paraguaylı golcü Braian Samudio, Antalyaspor’un bu sezonki gol yükünü üstlenen isimlerin başında geliyor. Sezonun ikinci haftasında Beşiktaş’a karşı attığı iki golle takımının gol perdesini açan Samudio, performansını her geçen hafta artırmaya devam ediyor.

Atakaş Hatayspor karşısında uzatma dakikalarında penaltıdan bir gol bulan deneyimli forvet, Adana Demirspor maçının da uzatma dakikalarında attığı golle takımına galibiyeti getiren isim oldu. Samudio, Süper Lig’de 5 hafta sonunda attığı 4 golle takımının en skorer oyuncusu konumuna yükseldi.

SAM LARSSON FORMUNU BULDU

İsveçli oyuncu Sam Larsson da Antalyaspor’da dikkat çeken bir diğer isim oldu. Başakşehir karşılaşmasında iki gol atan Larsson, Adana Demirspor mücadelesinde de takımının ilk golünü kaydederek üst üste iki haftada üç gol sevinci yaşadı.

TOWNSEND İLK KEZ SAHADA

Antalyaspor’un sezon öncesinde kadrosuna kattığı İngiliz oyuncu Andros Townsend, Adana Demirspor karşılaşmasında kırmızı-beyazlı formayla ilk maçına çıktı. İngiltere Championship ekiplerinden Luton Town’dan 2 yıllığına transfer edilen deneyimli futbolcu, karşılaşmaya ilk 11’de başladı ve 66 dakika sahada kaldı.

Ligde şu an 8. sırada bulunan Antalyaspor, 22 Eylül Pazar günü oynanacak 6. hafta maçında Kasımpaşa’ya konuk olacak. Akdeniz ekibi, bu karşılaşmada sezonun ilk deplasman galibiyetini almak için mücadele edecek.

Kaynak: Sözcü