Adidas, Şampiyonlar Ligi ve Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nin 2024-25 sezonunda kullanılacak resmi maç toplarını tanıttı. Her iki top da klasik tasarımlarına geri dönerken, güncellenmiş teknoloji ve 2019’dan bu yana kullanılan ofset desen yerine yeniden uçtan uca yıldız deseniyle dikkat çekiyor.

Yeni Şampiyonlar Ligi topu, ikonik sadeliğiyle öne çıkıyor. Şampiyonlar Ligi ile özdeşleşmiş olan ünlü yıldızlar, beyaz altıgenlerin üzerinde siyah renkte sergileniyor. Klasik tasarım, Avrupa’nın en prestijli kulüp ödülü için yarışan yeni nesil futbolculara modern bir dokunuş sunmak adına ince turbo kırmızısı ve güneş sarısı detaylarla zenginleştirildi.

Öte yandan, yeni Kadınlar Şampiyonlar Ligi topu da erkekler topuyla aynı yıldız ve altıgen dizilimine sahip, ancak kendine özgü grafik yenilikleriyle fark yaratıyor. Yüzey boyunca akıcı bir şekilde uzanan canlı turbo kırmızısı ve aurora siyahı üç bant, Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nin simgesi olan kupanın kollarını temsil ediyor ve topa estetik bir derinlik katıyor. Adidas logosu ise güneş sarısı renkte, yeni tasarımı tamamlıyor.

Yeni topların grafik tasarımının yanı sıra, gelişmiş hassasiyet ve top dönüşü için tasarlanan bir dizi adidas performans teknolojisi de bulunuyor. 2024-25 sezonu için güncellenen yenilikçi PRISMA yüzeyi, rüzgar tüneli ve saha testlerinden geçirilen yeni kabartma deseniyle performansı bir üst seviyeye taşıyor.

UEFA Pazarlama Direktörü Guy-Laurent Epstein, “Yeni resmi maç toplarının tanıtımı, taraftarlar ve oyuncular için her zaman yeni bir sezonun heyecan verici başlangıcını simgeler. Bu yeni topların ikonik tasarımı, yıllar boyunca tanık olduğumuz unutulmaz anları hatırlatırken, en son teknoloji ise müsabakaların sürekli gelişimini ve premium konumlandırmasını temsil ediyor.” şeklinde konuştu.

2024-25 UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi sezonu için resmi maç topu

Adidas Global Futbol Genel Müdürü Nick Craggs ise, “Avrupa kulüp futbolunun en büyük sahnesi, sahadaki oyunculara en iyi performans teknolojisini sunmayı ve dünya genelindeki taraftarları heyecanlandırmayı hak ediyor. Bu nedenle, en yüksek hassasiyete sahip topları üretmek için sürekli yenilik arayışındayız. Önümüzdeki sezon için toplarımızı ilk kez bu kadar ikonik kılan uçtan uca yıldız panelleriyle yeniden tasarladık, ancak bu kez gelişmiş aerodinamik için yepyeni bir kabartma deseni ekledik. Bu topları dünyanın en iyi oyuncularının ayaklarında görmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Kaynak: Sözcü