Hareketli bir yaz transfer dönemi geçiren Galatasaray, Victor Osimhen takviyesiyle dünya çapında gündem oldu.

Sarı-kırmızılılar, Napoli’nin kadro dışı bıraktığı Nijeryalı dünya yıldızını sezon sonuna kadar kiraladı.

Galatasaray’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada 25 yaşındaki futbolcuyla yıllık 6 milyon Euro ücret ödeneceği aktarıldı.

Sarı-kırmızılıların Victor Osimhen transferi dünyada manşetleri süslerken, Napoli cephesinden golcü oyuncuyla ilgili flaş bir açıklama geldi.

Napoli Sportif Direktörü Giovanni Manna, Osimhen transferiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“NAPOLI’DEN AYRILMAK İSTEDİ”

Radio CRC’ye konuşan Manna, “Victor’ın durumu bizi etkiledi. Kendisi artık Napoli’de oynamama ve ayrılma arzusunu dile getirdi. Başlangıçta bu transferin gerçekleşmesi için gerekli koşullar yoktu. Ancak teknik ihtiyaçlarımızı ve teknik direktörün ihtiyaçlarını karşılayabilecek farklı özelliklere sahip bir forvet eksikliğimiz vardı. Bu nedenle Romelu Lukaku’nun transferini hızlandırdık.”

“OSIMHEN’İ SATMAK İSTERDİK AMA…”

“Avrupa’da transfer dönemi kapandığı için Türkiye’de Osimhen bir fırsat haline geldi. Başlangıçta transfere çok açık değildik çünkü piyasada benzer durumlar ortaya çıkmıştı. Ne biz ne de Victor kiralık olarak ayrılığı istemedik. Daha sonra kendisiyle konuşarak biz çözüm bulmayı başardık. Açıkçası onu satmak isterdik ama bu mümkün olmadı” ifadelerini kullandı.

İşte o haber…

Kaynak: FotoMaç