Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Stuttgart maçını yöneten hakem Halil Umut Meler’e çok sert tepki gösterdi. Şampiyonlar Ligi’ndeki 3-1’lik zaferin ardından sahaya giren İtalyan teknik adam, Türk hakem Halil Umut Meler’e sert itirazlarda bulundu.

Stuttgart karşısında oynanan maçın ardından seyirciler beklenmedik bir sahneyle karşılaştı. Maçın bitiş düdüğü çaldığında, Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, alışılmışın aksine sahaya girdi. Ancak bu kez oyuncularını kutlamak ya da rakip takımı tebrik etmek için değil, hakem Halil Umut Meler’e sert bir şekilde tepki göstermek amacıyla sahaya adım attı.

Ancelotti, özellikle ikinci yarıda yaşanan bazı hakem kararlarından büyük rahatsızlık duyuyordu. Maçın 60. dakikasında itirazları nedeniyle sarı kart gören tecrübeli teknik adam, bu memnuniyetsizliğini maç boyunca hem hakemlere hem de dördüncü hakem Arda Kardeşler’e sık sık dile getirdi.

İtalyan teknik adamın öfkesini körükleyen en önemli olaylar arasında, Real Madrid lehine verilmediğini düşündüğü iki penaltı kararı yer alıyordu. Bu kararlardan biri, Rüdiger’e yapılan faul sonrası Halil Umut Meler’in penaltı kararı verdiği ancak, Hollandalı VAR hakemi tarafından iptal edilen penaltıydı.

Diğeri ise, Jude Bellingham’a ceza sahası içinde yapılan bir müdahalede penaltı bekleyen Ancelotti’nin hayal kırıklığına yol açtı.

“SANA SAYGIYLA SÖYLÜYORUM…”

Maç sonrasında ise İtalyan teknik adam, karşılaşmanın hakemi Umut Meler’e doğrudan giderek memnuniyetsizliğini ifade etti. Ancelotti, “Bunu sana saygıyla söylüyorum ama hiç iyi değildin.” sözleriyle Meler’e eleştirilerini iletti.

Real Madrid’in 3-1 kazandığı Stuttgart maçında, orta hakem Halil Umut Meler, dördüncü hakem ise Arda Kardeşler’di. Yardımcı hakemlik görevini ise Kerem Ersyon ve İbrahim Çağlar Uyarcan üstlendi.

Mücadelenin VAR hakemi ise, Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Rop Dieperink’ti.

Kaynak: Sözcü