UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yeni statünün ilk haftası, oynanan 6 maçla başladı. Alman ‘Panzer’i  Bayern Münih, sahasında oynadığı maçta Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb’i 8-2 yenerek gecenin en flaş sonucuna imza attı.

Maça harika başlayan Bayern Münih, 19. dakikada Harry Kane’in penaltıdan kaydettiği golle öne geçti. 33. dakikada Raphael Guerreiro ve 38. dakikada Michael Olise’in kaydettiği gollerle Bayern Münih soyunma odasına 3-0 önde girdi.

Güçlü rakibi karşısında ikinci yarıda tüm riskleri alan Dinamo Zagreb, 49. dakikada Bruno Petkovic ile farkı ikiye indirdi. 50. dakikada Takuya Ogiwara’nın golüyle umutlanan Hırvatistan ekibi, daha sonra Bayern Münih ataklarına karşı koyamadı.

Dinamo Zagreb’in geri dönüşüne izin vermeye niyeti olmayan Bayern Münih, 3-2’den sonra adeta gol oldu yağdı. 57. dakikada Harry Kane farkı bir kez daha ikiye çıkardı. Michael Olise, 61. dakikada kendisinin ikinci, takımının beşinci golünü ağlara bıraktı. 73 ve 78. dakikalarda kazanılan penaltı vuruşlarında topun başına geçen Harry Kane, ağları havalandırarak Wayne Rooney’nin elinde bulunan Şampiyonlar Ligi’nde en çok gol atan İngiliz futbolcu unvanını eline geçirdi. Farkı beşe çıkarmasına rağmen durmayan Bayern Münih, Leroy Sane ile 85. dakikada bir gol daha buldu. 90+2. dakikada sahneye çıkan Leon Goretzka, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 

Dinamo Zagreb karşısında gol olup yağan Bayern Münih, karşılaşmadan 9-2 gibi tarihi bir skorla galip ayrıldı.

ARDA GÜLER 15 DAKİKA OYNADI

Halil Umut Meler’in yönettiği maçta Real Madrid, sahasında oynadığı maçta Stuttgart’ı 3-1 mağlup etti. Karşılaşmada milli futbolcu Arda Güler, 75. dakikada Rodrygo’nun yerine oyuna dahil oldu. 

İlk yarısı golsüz berabere sona eren karşılaşmada Real Madrid, 46. dakikada Kylian Mbappe ile öne geçti. Stuttgart, Deniz Undav’ın 68. dakikada kaydettiği golle beraberliği yakaladı. Rakip savunmayı aşmakta zorlanan Real Madrid, aradığı gole son dakikalarda ulaştı. Antonio Rüdiger, 83. dakikada attığı golle 2-1 öne geçti. Uzatma dakikalarında tüm riskleri alan Stuttgart, 90+3. dakikada Endrick’in golüne engel olamayınca Real Madrid farkı ikiye çıktı.

Kalan kısa sürede başka gol olmayınca Real Madrid mücadeleden 3-1 galip ayrıldı.  

Şampiyonlar Ligi’nde oynanan diğer maçlarda ise şu sonuçlar alındı:

Juventus 3-1 PSV

Young Boys 0-3 Aston Villa

Milan 1-3 Liverpool

Sporting 2-0 Lille

Kaynak: Sözcü