Juventus, efsanevi eski kaptanı ve savunma oyuncusu Giorgio Chiellini’nin kulübe geri döndüğünü resmen duyurdu. Futbol kariyerini bir yıl önce noktalayan Chiellini, artık Juventus’un Futbol Kurumsal İlişkiler Başkanı olarak görev yapacak.

40 yaşındaki Chiellini, bu yeni rolüyle Serie A, Avrupa’daki diğer kulüpler ve milli takımlar arasındaki ilişkileri yönetecek. Ayrıca doğrudan CEO Maurizio Scanavino’ya rapor verecek. Kulüpten yapılan açıklamada, “Chiellini, Bianconeri ailesinden asla tam anlamıyla ayrılmadı. Hem sahada hem de saha dışında kalbi, ruhu ve değerleri hep kulüple birlikteydi. 16 Eylül itibarıyla Futbol Kurumsal İlişkiler Başkanı olarak görevine başlayacak.” denildi.

Chiellini, Juventus formasıyla Torino’da geçirdiği 17 yıl boyunca 561 karşılaşmaya çıktı. Bu süreçte dokuz Serie A şampiyonluğu, bir Serie B şampiyonluğu, beş Coppa Italia ve Supercoppa Italiana zaferi yaşarken, iki kez de Şampiyonlar Ligi’nde final oynadı.

2022’de Juventus’tan ayrılan Chiellini, ABD’nin Los Angeles FC (LAFC) takımına katıldı ve burada ilk sezonunda MLS Kupası’nı kazanırken, 2023’te ise ligi ikinci sırada tamamladı.

Aralık 2023’te profesyonel futbol kariyerini resmen sonlandırdığını açıklayan İtalyan futbolcu, şimdi Juventus’ta yeni bir sayfa açıyor.

Kaynak: Sözcü