İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul’un organize ettiği ve İstanbul’un tek etaplı uluslararası bisiklet yarışı olan Tour of İstanbul’un üçüncü etabı büyük bir heyecanla tamamlandı. Beykoz-Polonezköy arasındaki 118,3 kilometrelik zorlu parkurda, finiş çizgisinde yaşanan nefes kesici çekişmenin galibi, genel klasman lideri Mathieu Burgaudeau oldu.

Üçüncü etapta startı, Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Metin Cengiz, İBB Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur ve İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk verdi. 22 takım ve 128 bisikletçinin kıyasıya rekabet ettiği yarışta, Burgaudeau’nun son kilometrede gerçekleştirdiği stratejik atakla gelen zafer, Fransız sporcunun Tour of İstanbul’daki ikinci galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Polonezköy Tabiat Parkı’nda sonuçlanan yarışta, Burgaudeau’nun zaferi milim farkla gelirken, Astana Qazaqstan Team’den Alessandro Romele ikinci, TotalEnergies’den Emilien Jeannière ise üçüncü sırada yer aldı.

TAROZZI’NİN KAÇIŞI HÜSRANLA SONUÇLANDI

İtalyan ProTeam VF Group Bardiani-CSF Faizane takımından Manuele Tarozzi, yarışın büyük bir bölümünde liderlik koltuğunda oturmasına rağmen zaferi son anda kaçırdı. Kaçış grubunun önünde yer alan Tarozzi, peloton ile arasındaki farkı açarak önemli bir avantaj elde etti. Ancak son 50 kilometrede başlayan zorlu mücadele, 26 yaşındaki İtalyan sporcunun enerjisini tüketti ve yarışın son 50 metresinde peloton tarafından yakalandı. Tarozzi, büyük bir mücadele verdiği yarışı ancak 10. sırada tamamlayabildi.

SAYGI SPRINT MAYOSU EL DEĞİŞTİRDİ

Üçüncü etaba İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nden Samet Bulut, Saygı Sprint klasmanında beyaz mayo ile başlarken, Spor Toto Cycling Team’den Kaan Soylu Özkalbim ise dağların kralına verilen yeşil mayo ile start aldı. Günün ilk sprint prim kapısında, beyaz mayonun lideri Bulut, kaçış grubuna katılmayı başarsa da pelotonun yakalamasıyla puan alamadı. Saygı Sprint klasmanında liderlik, Terengganu Cycling Team’den Muhammad Nur Aiman Bin Rosli’ye geçti. Rosli, bu etaptan aldığı puanlarla son etap öncesinde zirveye yükseldi.

Kaan Soylu Özkalbim, tırmanış kapılarından puan alamasa da rakiplerinin de geçememesiyle 5 puanla dağların kralı klasmanındaki liderliğini sürdürdü.

Beykoz’dan başlayıp Polonezköy’de sona eren üçüncü etap, 113,8 kilometre boyunca devam etti. Sporcular, zorlu parkurlarda kıyasıya mücadele etti.

Kaynak: Sözcü