Galatasaray, Roma’nın genç yeteneği Nicola Zalewski için uzun süredir devam eden transfer görüşmelerinde nihayet mutabakata vardı. Ancak Polonyalı oyuncu, İstanbul’dan gelen cazip teklife rağmen kulüp değiştirmeye sıcak bakmadı ve Galatasaray’ın revize ettiği ikinci teklifini de geri çevirdi.

Transfer sürecinde, Galatasaray oldukça kararlıydı ve kulüp yöneticileri, Roma’ya giderek anlaşmanın şartlarını yüz yüze konuşmak için bizzat girişimde bulundu. Roma ile yapılan görüşmelerin sonucunda, Zalewski’nin transferi için bonuslar dahil olmak üzere 10 milyon euro kabul edilmişti. Fakat futbolcu son kararını vererek Galatasaray’a “hayır” dedi.

Polonya basınından Tomasz Wlodarczyk’nin haberine göre; perşembe günü itibarıyla Zalewski, mali şartların yeniden düzenlenmesi durumunda Türkiye’ye gitmeyi değerlendirebileceği yönünde açık kapı bırakmıştı.

Ancak bu kararının zoraki olduğu ve transferi geri çevirmek ya da kulüpten karşılanamayacak taleplerde bulunmak için stratejik bir hamle olarak görüldüğü iddia edildi. Zalewski’nin, sözleşmesine düşük rakamlı bir serbest kalma maddesi koydurmak için ısrarcı olduğu ve Galatasaray’ın da bu talebi kabul etmediği iddialar arasında yer aldı.

ZALEWSKI, GALATASARAY’IN İKİNCİ TEKLİFİNİ DE REDDETTİ

Galatasaray, Roma ile anlaşma sağladıktan sonra oyuncuya yönelik maaş teklifini yükseltti. Ancak 22 yaşındaki futbolcu, tüm bu gelişmelere rağmen akşam saatlerinde teklifi kesin bir dille reddetti. Polonyalı futbolcu, Galatasaray’ın ısrarına rağmen bu kararından vazgeçmedi.

Nicola Zalewski, Roma’daki kontratını tamamlamak istiyor ve bu sözleşme 2025 yılının haziran ayında sona erecek. Genç oyuncunun ocak transfer döneminde birçok kulüpten teklif alması bekleniyor ve büyük olasılıkla daha iddialı bir lige bonservis bedeli olmadan imza atacak.

Zalewski’nin transfer kartını elinde tutması, gelecekte büyük meblağlar karşılığında bir sözleşme imzalamasına olanak sağlayacak gibi görünüyor.

Kaynak: Sözcü