Sakaryaspor Kulübü Başkanı Gökhan İn, 15 Eylül’de yapılacak seçimli olağanüstü genel kurula ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eğer yeterli çoğunluk sağlanamazsa 22 Eylül’de gerçekleşecek kongre sürecine değinen İn, “Biz halen bu kulübün başındayız ve kulübe başkan olmak isteyen bir kimsenin ilettiği liste henüz yok. Pazar günü kongrede bir aday çıkmaması durumunda kongrede ibra ya da seçim süreçleri yaşanmayacak. Ben ve yönetimimin başkanlığı devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Yeni Sakarya Atatürk Stadı’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan İn, kulübün kayyuma devredilmemesi ve şehrin ulusal imajının zarar görmemesi adına 22 Haziran’da yapılan olağan genel kurulda aday olduğunu hatırlattı.

Göreve geldiklerinde kulübün borç durumunu açıklayan Başkan İn, “Kulüp ibra edilirken hem kürsüde hem de farklı mecralarda 18 milyon lira olduğu söylenen borcun, aslında 40 milyon lira civarında olduğunu öğrendim, başkan seçilmemin hemen akabinde. Bunun 15 milyonu SGK ve vergi borcu, 8 milyonu transfere engel olan borç, 10 milyon eski futbolcuların borçları, 4,5 milyon kulübün borçlu olduğu özel firmalar ve 5,5 milyon lira da önceki dönem forma şirketine olan borç. Kulübü devraldığımızda bünyemizde 5 futbolcu, kulübün kasasında da 12 bin lira parası vardı.” diye konuştu.

İn, şu ana kadar 6’sı yabancı, 15’i yerli olmak üzere toplamda 21 futbolcu transfer ettiklerini belirtti ve ekledi:  “1. Lig’de mücadele ediyoruz. 650, 500, 450 milyona takımlar kurulurken, herkesin imrenerek baktığı ve 350 milyon liraya kurduğumuzu iddia ettikleri takımı 160 milyona kurduk.”

Başkanlık süresi boyunca kulübün borçlarını ödemek adına 45 milyon lira ödeme yaptıklarını ifade eden İn, “Tüm bunların yanında kulübe gelen para ise sadece 20 milyon 200 bin lira.” dedi.

İn, bazı kesimlerin kendilerini ibra etmeyeceklerini dile getirdiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

Biz halen bu kulübün başındayız ve kulübe başkan olmak isteyen bir kimsenin ilettiği liste henüz yok. Pazar günü kongrede bir aday çıkmaması durumunda kongrede ibra ya da seçim süreçleri yaşanmayacak. Ben ve yönetimimin başkanlığı devam edecek. Ben hala buradayım. Allah’ın izniyle bu kulübü kayyuma da bırakmayacağım.

“O PARALARI ÖDERDİM”

Sakaryaspor Kulübü Başkanı Gökhan İn, olağanüstü kongre kararı almalarına rağmen kimsenin kendisini aramadığını belirterek, “Ben takımı kurdum. Şu an takımı dağıttılar, bir hiç, bir inat uğruna. Şu an topçular gitmek istiyor. Bana bu olağanüstü kararı aldırmasalar ben bir şekilde sözümü tutar, o paraları öderdim.” dedi.

Kongrede sadece 68 oyla seçildiği için alay konusu yapıldığını ifade eden İn, “O gün kongreye dahi gelmeyen şehrin ileri gelenlerine tek laf edebildiler mi? Şahsımın yalnız, Sakaryaspor’un sahipsiz bırakıldığını orada anladım. Şimdi şehirden olmayan, şehir ruhunu taşımayan biri ya da birileri, bu kulübün başına gelsin diye deli gibi propaganda ve delege çalışmaları yapıyor. Bu durumu da kamuoyunun takdirine ve Allah’ın adaletine havale ediyorum.” şeklinde konuştu.

İn ayrıca, oğlunun sosyal medyada tehdit edildiğini belirterek, “Biz ne yaptık?” diyerek tepki gösterdi.

Gökhan İn’in 22 Haziran’da başkan seçildiği Sakaryaspor’da, 30 Ağustos’ta olağanüstü seçimli genel kurul kararı alınmıştı.

Kaynak: Sözcü