Galatasaray, transfer dönemi kapanmak üzereyken vitesi arttırdı ve bu kez gözünü Avrupa’nın çeşitli ekiplerindeki orta saha yıldızlarına dikti.

Son olarak sarı kırmızılıların Çizme ekibi Roma’da forma giyen Polonyalı oyuncu Nicola Zalewski ile anlaşmak üzere olduğu belirtilmişti. Oyuncu için yıllık 2 milyon Euro maaş içeren 4 yıllık bir kontrat gündemdeydi.

Okan Buruk ve Galatasaray yönetimi ise hızını hiç kesmeden Premier Lig’deki transferini sonlandırmak için kolları sıvadı. İspanyol basınında yer alan habere göre oyuncunun ve takımının anlaşmayı kabul etmesi ise an meselesi. İşte o isim…

Galatasaray, 32 yaşındaki İtalyan oyuncu Jorginho için Arsenal’in kapısı çalmıştı. Kulübün teknik direktör Mikel Arteta’nın süre vermediği deneyimli orta saha oyuncusunun bu sebeple başka bir kulüp arayışı olduğu iddia edilmişti.

Todofichajes’te yer alan “Galatasaray Jorginho’yu cezbediyor” başlıklı habere göre İtalyan oyuncu, sarı kırmızılı ekiple anlaşmak üzere.

2025 yazında Arsenal ile anlaşması bitecek olan oyuncu, teknik direktör Arteta tarafından yedek kulübesinde tutuluyordu. Oyuncunun süre alma hayalleri ise son olarak Arsenal’in renklerine bağladığı Mikel Merino ile birlikte son buldu.

32 yaşındaki yıldız orta saha oyuncusunun bu sezon henüz forma şansı bulmadığı da göz önüne alınırsa, Galatasaray’la anlaşabilmek adına kulübüne bir talepte veya baskıda bulunabilir.

2018 – 2019 sezonunda Chelsea forması giyerken kariyerindeki en yüksek değere (65 milyon Euro) ulaşan oyuncunun şu anki piyasa değeri ise 12 milyon Euro.

2022 – 2023 sezonunun ara transfer döneminde Arsenal ile anlaşan oyuncu, toplamda 52 maçta 2.669 dakika süre almış ve 1 gol / 3 asist katkısı sunmayı başarmıştı.

Henüz Arsenal forması ile bir başarıya ulaşamamış olan yıldız oyuncu Jorginho, Chelsea forması ile UEFA Yılın Futbolcusu ödülünün yanı sıra UEFA Şampiyonlar Ligi, FIFA Kulüpler Dünya Kupası, UEFA Süper Kupası ve UEFA Avrupa Ligi kupalarını kazanmıştı.

Bir zamanlar adından çok söz ettirmiş İtalyan oyuncunun Galatasaray ile arasındaki sürecin nasıl sonuçlanacağı ise taraftarlar tarafından merakla bekleniyor.

Kaynak: FotoMaç