Fenerbahçe’nin bu sezon ki 8. takviyesi Filip Kostic oldu. 31 yaşındaki Sırp sol kanat oyuncusu satın alma opsiyonuyla kiralandı.

Bu hamle akıllarda soru işaretlerine yol açsa da Teknik Direktör Jose Mourinho’nun, Kostic’i daha önce de istediği biliniyordu. Portekizli hoca, Roma’yı çalıştırırken, o dönem Eintracht Frankfurt’ta forma giyen Kostic’i istemiş ancak Sırp oyuncu Alman kulübünde kalmış, ardından Ağustos 2022’de 14.7 milyon Euro bonservis bedeliyle Juventus’a transfer olmuştu.

SAİNT-MAXİMİN KULÜBEYE

Kostic’in gelişi, Kanarya’nın saha içi yapısını değiştirecek. 31 yaşındaki Sırp oyuncu zaman zaman sol açıkta oynasa da asıl bölgesi orta sahanın solu. Bu da Mourinho’nun, Kostic’i kullanırken diziliş değiştireceği anlamına geliyor. Bu takviye ile eli güçlenen Portekizli çalıştırıcı, diziliş olarak 3-4-1-2, 3-4-3 veya 4-4-2’yi tercih edecek. Kostic’li Fenerbahçe’de forvet hattında En-Nesyri ile Dzeko yan yana oynarken yeni transferlerden Allan Saint-Maximin yedek kulübesine çekilecek.

BALKAN RÜZGARI

Filip Kostic, Fenerbahçe’nin Ali Koç döneminde Balkanlar’dan transfer ettiği 8. oyuncu oldu.

Sarı-lacivertliler bu bölgeden daha önce Miha Zajc (Slovenya), Vedat Muriqi (Bosna Hersek), Elgjan Alioski (Kuzey Makedonya), Dusan Tadic (Sırbistan), Edin Dzeko (Bosna Hersek), Dominik Livakovic (Hırvatistan) ve Rade Krunic’i (Bosna Hersek) renklerine katmıştı.

Mevcut kadroda Balkan kökenli oyuncu sayısı 4… Tadic de vatandaşı Kostic’in transferinde etkin rol oynamıştı. Takım kaptanı Dzeko’nun geçen sezon başında WhatsApp’ta kurduğu Balkan grubundan iki isim çıktı, bir isim eklendi: Zajc ve Krunic’in yerine Kostic…

Kaynak: Sözcü