Aryna Sabalenka, geçtiğimiz yıl yaşadığı final hayal kırıklığını geride bırakarak, ev sahibi Jessica Pegula’yı mağlup etti ve kariyerindeki ilk ABD Açık şampiyonluğunu kazandı.

2023 yılında Flushing Meadows’ta Coco Gauff’a karşı kaybettiği finalin ardından soyunma odasında raketini parçalarken görüntülenen Sabalenka, bu kez 12 ay sonra New York’ta zaferle geri döndü. İkinci seribaşı olan Belaruslu yıldız, Pegula karşısında nefes kesen bir mücadele sonunda 7-5, 7-5’lik setlerle galip gelerek şampiyonluk sevincini yaşadı.

Sabalenka, ocak ayında Avustralya Açık şampiyonluğunu koruyarak elde ettiği başarının ardından, kariyerinin üçüncü Grand Slam tekler kupasını kazandı. Sert kortlardaki üstün performansını sürdüren Sabalenka, bu galibiyetle büyük turnuvalardaki yenilmezlik serisini 14 maça çıkardı.

Zafer sonrası duygularını paylaşan Sabalenka, “Şu an kelimeler kifayetsiz. Bu her zaman hayalimdi ve sonunda bu muhteşem kupayı aldım.” dedi. 

26 yaşındaki Sabalenka, zaferini kutlamak için takımının olduğu locaya koşarak büyük bir sevinç yaşadı. Bu sırada güç ve kondisyon koçu Jason Stacy’nin, kendisinin kaplan dövmesinin bir kopyasını yaptırmasına gönderme yaparak esprili bir şekilde koçunun kafasına hafifçe vurdu.

Sabalenka, “Hayaliniz için her şeyi feda ederek çalışırsanız, bir gün mutlaka başarıya ulaşırsınız. Kendimle çok gurur duyuyorum. Bunu pek sık söylemem ama bu kez söylüyorum. Takımımla da gurur duyuyorum, çünkü ne olursa olsun bu süreci birlikte geçirdik ve sonunda bu zaferi kazandık.” diye ekledi.

Dünya sıralamasında altıncı sırada yer alan Pegula ise ilk Grand Slam şampiyonluğu için bekleyişini sürdürüyor. 30 yaşındaki Amerikalı oyuncu, kariyerinde ilk kez Grand Slam tekler finaline çıkarken, Arthur Ashe Stadyumu’ndaki seyirci desteğini arkasına alarak Sabalenka’ya karşı son dakikalarda önemli bir hamle yaptı. Ancak Sabalenka, ikinci setteki 5-3’lük geri dönüşüyle galibiyete uzandı. 

Belaruslu yıldız, bu zaferle dünya sıralamasına 2,000 puan eklerken, 3.6 milyon dolar para ödülünün de sahibi oldu.

Kaynak: Sözcü