Juventus’un kadrosunda düşünmediği ve Galatasaray’ın transfer etmek istediği Filip Kostic, ne yapacağı konusunda henüz net bir karar veremedi.

Sırp oyuncunun geleceğiyle ilgili tereddütleri henüz tam anlamıyla ortadan kalkmış değil. Kafasında sürekli soru işaretleri dolaşıyor ve kararını netleştirmekte zorlanıyor. Ancak Türk futbol piyasasının kapanmasına sadece beş gün kala, Galatasaray’ın cazip bir seçenek olarak masada durduğu ve Juventus’un yıldızını elden çıkarmak için bu fırsatı koz olarak kullandığı düşünülürse, zaman daralıyor.

Öte yandan 1993 doğumlu oyuncunun Torino kulübünün gelecek planlarında yer almadığı da artık sır değil. Hem teknik direktör Thiago Motta hem de Juventus yönetimi, eski Eintracht Frankfurt yıldızına Arthur gibi isimlerle birlikte Şampiyonlar Ligi kadrosuna almayarak net bir mesaj verdi.

KOSTIC İÇİN ACELE ETMEK İSTEMİYORLAR

İtalyan gazetesi Tuttosport’un haberine göre; Kostic her ne kadar bu durumdan büyük bir rahatsızlık duymuyor gibi görünse de, bu hamle onun ayrılması için yapılan bir teşvik niteliğinde. Eğer ayrılacaksa, bunu yalnızca Avrupa kupalarında mücadele eden bir takım için yapacağı da net.

Başka bir deyişle, Kostic’in ayrılmak için acelesi yok ve hatta ocak ayına kadar Torino’da kalıp yedek kulübesinde yer almayı bile kabul edebilir. Bu arada Galatasaray ise baskıyı artırmaya devam ediyor. Osimhen transfer sürecinin ardından 4-2-3-1 sisteminden 3-5-2’ye geçme kararı alan sarı-kırmızılılar, sol kanatta oynayabilen bir oyuncu arayışına girdi. Bu arayış, Kostic’in yetenekleriyle birebir örtüşüyor.

GALATASARAY’IN KOSTIC PLANI

Juventus ise bu transferle birlikte temmuz ve ağustos primleri hariç brüt 4 milyon euro tasarruf sağlamayı hedefliyor. Ocak ayı transfer dönemi için de potansiyel bir kaynak yaratılabileceği düşünülüyor.

Galatasaray, Sırp futbolcuyu 4 milyon Euro’luk zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralamaya hazır görünüyor. Ancak Juventus, Kostic’e daha yüksek bir değer biçiyor ve bu operasyonun 2025 bütçesine olumlu yansıması ile küçük de olsa bir sermaye kazancı elde etmeyi planlıyor.

Kaynak: Sözcü