TFF 3. Lig 4. Grup’ta mücadele eden AKEDAŞ EPSAŞ Kahramanmaraş İstiklal Spor, sezonun ilk maçında sahasında Kolibri Ağrı 1970 Spor’u konuk etti. Ev sahibi ekip, sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrılarak sezona moralli bir başlangıç yaptı. Bu maç, 6 Şubat depremlerinin ardından Kahramanmaraş’ta oynanan ilk resmi karşılaşma olarak tarihe geçti.

Depremin merkezi olan Kahramanmaraş’ta hayatın normale dönmesi için yürütülen çalışmalar devam ederken, şehrin futbol takımı AKEDAŞ EPSAŞ Kahramanmaraş İstiklal Spor, Batıpark Adem Şahan Sentetik Çim Sahası’nda önemli bir maça çıktı. Karşılaşmanın önemi sadece sezonun ilk maçı olmasından değil, aynı zamanda deprem sonrası oynanan ilk resmi maç olmasından kaynaklanıyordu. Kahramanmaraş halkı, bu anlamlı maça yoğun ilgi gösterdi. Taraftarlar, maçı izleyebilmek için stat çevresinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Maç öncesinde AKEDAŞ EPSAŞ Kahramanmaraş İstiklal Spor Başkanı Gaffar Akarca, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden futbolcuların ailelerine takım forması hediye ederek duygusal anlara tanıklık etti. Ölen futbolcuların fotoğrafları, sahanın kenarına asılırken, ev sahibi takım sahaya siyah formalarla ve “Rahmetle anıyoruz” yazılı, kaybettikleri arkadaşlarının fotoğraflarının bulunduğu bir pankartla çıktı. Maç, Hakan Yurtsever, Mustafa Güçer ve Burak Yanardağ hakem üçlüsü tarafından yönetilirken; karşılaşmayı Kahramanmaraş Vali Vekili Davut Sinanoğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve protokol üyeleri de takip etti.

90 dakika sonunda AKEDAŞ EPSAŞ Kahramanmaraş İstiklal Spor, rakibini 1-0 mağlup ederek sezona galibiyetle başladı.

TFF, TAKIMI 3. LİG’E ÇIKARDI

AKEDAŞ EPSAŞ Kahramanmaraş İstiklal Spor, 2022-23 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 2. Grup’ta çıktığı 15 maçta 14 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek 45 gol atıp sadece 3 gol yedi. 6 Şubat depremlerinde kulüp tesislerinin yıkılması ve 5 futbolcusunun hayatını kaybetmesi, takımı derinden etkilese de, depremler öncesinde ligde lider durumda olduğu için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 3. Lig’e yükseltildi.

 

Kaynak: Sözcü