Hollandalı yıldız Memphis Depay (30), Brezilya Serie A ekiplerinden Corinthians’a transfer olmaya çok yakın.

Brezilya’nın önde gelen gazetelerinden O Globo’nun haberine göre, Depay ile Corinthians arasında prensipte sözlü bir anlaşma sağlandı ve kontrat detayları netleşti. Anlaşmanın 2026 yılına kadar geçerli olacağı belirtiliyor.

Depay, haziran ayında LaLiga ekibi Atletico Madrid’den ayrıldığını duyurmuştu. Son dönemde adı birçok Türk kulübü ve İspanyol ekibi Rayo Vallecano ile anılsa da bu transfer iddiaları gerçekleşmedi.

Hollandalı futbolcu, Almanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Hollanda Milli Takımı ile yarı finale kadar yükselmişti. Ancak yarı finalde İngiltere’ye 2-1’lik skorla mağlup oldular. Depay, turnuvadaki yedi maçın tamamında forma giydi, bir gol atarken bir de asist yaptı.

Kariyerine PSV Eindhoven’da başlayan Depay, 2015 yılında 34 milyon euro karşılığında Premier League devi Manchester United’a transfer olmuştu. Ancak İngiltere’de geçirdiği iki yıl beklentilerin gerisinde kaldı ve 2017’de 16 milyon euro karşılığında Olympique Lyon’a transfer oldu.

2021’de serbest oyuncu statüsünde Barcelona’ya geçen Depay, Katalan ekibinde de beklenen çıkışı yakalayamadı ve Ocak 2023’te 3 milyon euro bonservis bedeliyle Atletico Madrid’e satıldı.

Kaynak: Sözcü