Avrupa Ligi’nde mücadele edeceği kadroyu açıklayan Fenerbahçe, yeni transferlerinden Levent Mercan ve Oğuz Aydın’ı listeye dahil etmedi.

UEFA kriterlerine göre, yeterli sayıda altyapıdan yetişen oyuncusu bulunmayan sarı lacivertliler, 25 kişilik kontenjanda sadece 22 oyuncuya yer verebildi. Yeni sezon öncesi Fatih Karagümrük’ten transfer edilen sol bek Levent Mercan, teknik direktör Jose Mourinho’nun gözüne giremezken, Alanyaspor’dan kadroya katılan Oğuz Aydın’ın kadro dışı kalması şaşkınlık yarattı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaklaşık 2,5 ay önce, Mourinho’nun Oğuz Aydın transferinden dolayı çok mutlu olduğunu söylemişti. Koç, katıldığı bir toplantıda, “Oğuz Aydın’ı aldık. Dün bana dedi ki, ‘Top, top, top (en üst seviye) bir oyuncu getirdin’ dedi. İnşallah dediği gibi hakikaten üst seviyedir. Akşam eve geldim spor programını açtım. Analizini yapıyorlardı TRT Spor’da. Onun dediği gibi olacaksa biz çok büyük bir transfer yapmışız.” ifadelerini kullanmıştı.

LİGDE SADECE 1 DAKİKA!

Ali Koç’un bu sözlerine rağmen, 23 yaşındaki Oğuz Aydın’ın Avrupa kadrosuna dahil edilmemesi taraftarın tepkisini çekti.

Oğuz Aydın transferi için Galatasaray ile kıyasıya bir yarışa giren sarı lacivertliler, başarılı kanat oyuncusu için 6 milyon Euro civarında bir bonservis bedeli ödedi.

Şampiyonlar Ligi elemelerindeki Lille maçlarında toplam 21 dakika süre alan Oğuz Aydın, Süper Lig’de ise sadece 1 dakika sahada kalabildi. Ligin ilk maçında Adana Demirspor’a karşı 90. dakikada oyuna giren Aydın, Göztepe, Rizespor ve Alanyaspor maçlarında ise oyuna giremedi.

PERFORMANSINI YETERLİ GÖRMÜYOR

Jose Mourinho’nun Oğuz Aydın’ı liste dışı bırakmasındaki en önemli gerekçe, oyuncunun performansının bir türlü istenilen seviyeye gelememesi.

Portekizli teknik adam, 23 yaşındaki kanat oyuncusunun ‘yetenek’ olarak ‘üst seviyede’ olduğunu, ancak taktiksel ve fiziksel açıdan Avrupa seviyesinde boy göstermesi için hazır olmadığını düşünüyor.

Sezon başından beri süre almakta zorlanan bir diğer isim olan Cengiz Ünder’in liste dışında olup, Oğuz Aydın’ın 22 kişilik kadroya alınması bekleniyordu. Ancak Cengiz Ünder’in uluslararası tecrübesinin fazla olması ve antrenmanlardaki istekli görüntüsü, Mourinho’nun kararında değişiklik yapmasına neden oldu.

Öte yandan, Oğuz Aydın ile konu hakkında görüşen Mourinho, oyuncusuna ligde daha fazla forma şansı bulabileceği konusunda vaatte bulundu.

Kaynak: Sözcü