Steven Bergwijn, Al-Ittihad’a transfer olduktan sonra Hollanda Milli Takımı’na çağrılmamasından dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. 26 yaşındaki forvet, teknik direktör Ronald Koeman’ın görevde olduğu sürece Hollanda forması giymek istemediğini açıkladı.

Bergwijn, De Telegraaf’a verdiği röportajda Koeman’ın kendisini Hollanda Milli Takımı’ndan dışlamasına tepki gösterdi. Suudi Arabistan’a transferinin ardından milli takım kapılarının kendisine kapanmasına üzüldüğünü belirten eski Ajax oyuncusu, “Eğer milli takımın başında kararlı bir antrenör olsaydı, beni arar ve durumu konuşurdu.” dedi.

Ancak, Koeman’ın basın toplantısında yaptığı “Onun için defter kapandı” açıklamasını televizyon ekranlarından öğrenmek zorunda kaldığını söyledi. 35 kez milli olan oyuncu, “Bu durum beni hayal kırıklığına uğrattı, çünkü Koeman ile birlikte birçok güzel anı paylaştık.” diye ekledi.

“YERİMDE KALMAMI MI BEKLİYOR?”

Koeman, Bergwijn’in Suudi Arabistan’a gitmesini sportif bir karar olarak değil, maddi nedenlerle tercih ettiğini savundu. Buna karşılık Bergwijn, Suudi Arabistan’da oynayan birçok üst düzey futbolcuya dikkat çekerek, “Bir oyuncu Eredivisie’den ayrılıp gelişimini sürdürmek için adım atarken, benim yerimde kalmam mı bekleniyor? Doğru değil.” diye konuştu.

Ayrıca, Georginio Wijnaldum’un Al-Ettifaq’a transfer olduktan sonra milli takımdaki yerini koruduğunu hatırlatan golcü, “Eğer beni arasaydı ya da en azından bir ilgi gösterseydi, olayın benim tarafımdan nasıl göründüğünü öğrenebilirdi. Konuşmadan böyle kararlar almak nasıl mümkün olabilir?” ifadelerini kullandı.

Bergwijn, “32 yaşına geldiğinde mi ancak böyle bir adım atma hakkınız oluyor?” diye sordu.

“KOEMAN’LA İŞİM BİTTİ”

Bergwijn, Koeman milli takımın başında olduğu sürece Hollanda forması giymeyeceğini belirtti. “Beni medya önünde kasıtlı olarak küçük düşüren biriyle işim bitti.” diyen yıldız oyuncu, ileride yeni bir milli takım teknik direktörünün gelmesi durumunda kapıları açık tutacağını da ekledi.

“Ben milli takıma asla sırtımı dönmem.” diyen ve  milli takım arkadaşlarından destek mesajları aldığını söyleyen Bergwijn, “Bu iş böyle yapılır.” diye vurguladı.

Ayrıca Koeman’ın daha önce de oyuncular hakkında kamuoyuna yaptığı eleştirilerden rahatsız olduğunu belirtti. Geçen yıl Brian Brobbey’i açıkça eleştiren Koeman’ı hatırlatan Bergwijn, “Sonrasında bu eleştirinin yardımcı olmadığını söyledi. Kendi oyuncularınıza böyle davranamazsınız. Bu şekilde devam ederse, tüm güvenilirliğini kaybedecek.” dedi.

 

Kaynak: Sözcü