Galatasaray dünya transfer gündemini sarsan Victor Osimhen transferiyle birlikte sadece süper bir golcü almadı. Aynı zamanda dipten zirveye zorlu bir yol kat edip basamakları çıkan, bunun da değerini bilen bir karakteri kadrosuna kattı.

Kendine Galatasaray’ın eski yıldızı Didier Drogba’yı örnek aldığını her fırsatta dile getiren golcü futbolcu, geçen yıl İtalya’da başkanlığını Esma Çakır’ın yürüttüğü Yabancı Basın Derneği’ne üye gazeteciler tarafından ‘Yılın En İyi Yabancı Sporcusu’ ödülünü alırken hayatıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

“ZOR BİR HAYATIM OLDU”

Küçük yaşta annesini kaybeden ve daha sonra ekonomik zorluklar içinde büyüyen Victor Osimhen, zor geçen çocukluk ve erken gençliğinin ardından dünyanın en iyi santrforlarından birisine dönüşmesine dair hislerini şöyle anlatıyor:

Annemin yokluğunu çok hissettim. Çok gençken zor bir hayatım oldu. Sadece hayatta kalabilecek kadar imkanım vardı. Ne var ki bu, beni şu an olduğum insan yaptı. Şimdi futbolun, sadece benim değil ama ailemin de adına onur ve ün kazandırmış olmasından dolayı mutluyum. Gelecek nesillere, motivasyon kaynağı olmaya çalışıyorum.

TEK BAŞINA 16 TAKIMA BEDEL

Victor Osimhen, 100 milyon Euro piyasa değeriyle Süper Lig’de yer alan 16 takımın toplam değerini tek başına geride bıraktı.

Transfermarkt’ın tahmini takım değerleri analizine göre sarı-kırmızılılar, lig tarihinin de en yüksek değere sahip kulübü durumuna geldi; 300 milyon Euro sınırını zorluyorlar. Cimbom’un değeri Beşiktaş’ın da iki katından fazla…

DEPREMİN YARALARINI SARMIŞTI

Türkiye’yi sarsan geçen şubattaki deprem dalgasına da kayıtsız kalmayan isimlerin başında Victor Osimhen geliyordu.

Yıldız futbolcu, eski Fenerbahçeli Eljif Elmas’ın organize ettiği yardım organizasyonu kapsamında formasını satışa çıkarmıştı. Osimhen şu ifadeleri kullanmıştı:

İnsanlığa sempati duyuyorsan bunu yapmak zorundasın. Benim için buna katkıda bulunmak harika bir duygu. Afrikalı bir kardeşimi de kaybettim, Ganalı Christian Atsu. Huzur içinde uyusun.

Kaynak: Sözcü