Ugandalı Olimpik maraton koşucusu Rebecca Cheptegei, erkek arkadaşı tarafından ateşe verildiği iddiasıyla yüzde 75 yanıkla hastanede tedavi altına alındı.

Rebecca Cheptegei, Paris 2024 Olimpiyatları’nda Uganda’yı temsil ettikten kısa bir süre sonra Kenya’ya dönmüştü. Ancak, Trans Nzoia İlçesi’ndeki evinde saldırıya uğradığı polis tarafından doğrulandı. Saldırının, eski erkek arkadaşı Dickson Ndiema tarafından gerçekleştirildiği öne sürülüyor.

Trans Nzoia İlçe Polis Komutanı Jeremiah ole Kosiom, Ndiema’nın bir kutu benzin alarak Cheptegei’nin üzerine döktüğünü ve çıkan bir tartışma sırasında onu ateşe verdiğini belirtti. Olayın ğpazar günü saat 14:00 sularında meydana geldiği kaydedildi. Cheptegei’nin ve çocuklarının kilisede olduğu sırada Ndiema’nın eve girdiği ve saldırıyı gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Şu anda Eldoret şehrindeki Moi Eğitim ve Sevk Hastanesi’nde tedavi altında olan Cheptegei’nin yanı sıra, yangın sırasında yaralanan Ndiema da aynı hastanede tedavi görüyor.

Uganda Atletizm Federasyonu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Olimpiyatlarda yarışan sporcumuz Rebecca Cheptegei’nin ağır yaralandığını üzülerek duyuruyoruz. Kendisi Eldoret’teki Moi Eğitim ve Sevk Hastanesi’ne kaldırılmıştır. Bu üzücü olay, Kenyalı erkek arkadaşının üzerine benzin dökerek ateşe vermesi sonucu gerçekleşmiştir.” ifadelerine yer verdi.

ARAZİ KAVGASI İDDİASI

Yerel haberlere göre, komşular yangını söndürmek için müdahale etmiş ve her ikisi de büyük yanıklarla hastaneye kaldırılmış. Kenya gazetesi The Nation’a göre, polis olay yerinde beş litrelik bir bidon, bir çanta ve yanmış bir telefon buldu. Yerel polis şefi, yangın öncesinde çiftin evin inşa edildiği arazi konusunda tartıştıklarının duyulduğunu aktardı.

Cheptegei’nin Uganda sınırına yakın Trans Nzoia ilçesinde bir arazi satın alıp ev inşa ettiği ve bu evin Kenya’daki çeşitli antrenman merkezlerine yakın olduğu bildiriliyor.

Kaynak: Sözcü