Galatasaray’dan sürpriz ama bir o kadar da flaş hamle. Cimbom, Napoli’nin süper yıldızı, Victor Osimhen’i sezon sonuna kadar kiraladı.

Sarı-kırmızılılar; Napoli’ye 2020’de 77.5 milyon Euro’ya transfer edilen, 100 milyon Euro’luk değeri ile dünyanın güncel en değerli dördüncü forveti olan, 223 maçta 114 gol atıp 28 asist yapan, İtalyan ekibine yıllar sonra gelen şampiyonluğu yaşatan Osimhen’le forvet hattını güçlendirecek. Transferin ilk kıvılcımı İtalyan medyasınca yakıldı.

Gelişmeler şu şekilde…

AL AHLI’YE GİDEMEYİNCE

Hocası Antonio Conte ve kulüp yönetimiyle sorun yaşayan, kadro dışı bırakılan, bu sezon resmi maça çıkmayan Osimhen’in Al Ahli’ye transferi son anda yattı.

Nijeryalı futbolcu, 40 milyon Euro kazanacağı anlaşmanın bloke edilmesi nedeniyle Napoli’ye sırt çevirdi; yerine Lukaku transfer edildi. Bunun üzerine Galatasaray devreye girdi ve oyuncuyu sezon sonuna kadar kiraladı. Victor Osimhen, Galatasaray’ın Avrupa Ligi listesine yetiştirilecek.

(Görsel transfermarkt’ten alınmıştır.)

OKAN BURUK DA İTALYA’YA GİTTİ

Sarı-kırmızılıların İtalya’daki transfer seferinde geniş bir ekip katıldı. Gündemdeki futbolcularla yüz yüze görüşmek ve kurmak istediği projeyi bizzat anlatmak isteyen Okan Buruk da İdari Menajer Cenk Ergün ile birlikte kafilede yer aldı.

MERTENS’İN KANKASI

Osimhen’in Galatasaray’a gelmesinde iki isim önemli rol oynadı. Birisi eski takım arkadaşı Dries Mertens… Mertens, yıldız golcüye Cimbom’u anlattı. Diğeri de menajer George Gardi… Gardi; Torreira, İcardi ve Mertens gibi isimleri de getirmişti.

Kaynak: Sözcü