Beşiktaş, Süper Lig’in 4. haftasında evinde ağırladığı Sivasspor’u 2-0 mağlup ederek milli araya moralli girdi. Geçen sezonu liderin 46 puan gerisinde 6. sırada tamamlayan Beşiktaş, yeni transferlerinin takıma sağladığı pozitif etkiyle lige ve Avrupa’ya harika bir başlangıç yaptı. 

Rafa Silva ve Immobile’nin hücum hattında sergiledikleri üst düzey performans, Gedson Fernandes’in de kariyerinin en golcü sezonunu yaşamasıyla birleşince, sahada durdurulması zor bir ekip ortaya çıktı. Siyah-beyazlılar, Süper Lig, Avrupa ve Süper Kupa’da oynadıkları toplam 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederken, rakip fileleri 21 kez sarsarak maç başına 3 gol ortalamasını aştı.

Kara Kartallar, bu karşılaşmalarda Galatasaray’a Süper Kupa’da 5 gol atarken, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Lugano’yu da 5 golle geçmeyi başardı.

Van Bronckhorst yönetimindeki Beşiktaş, sergilediği performansla 10 yıl sonra lige 3 galibiyetle başlamanın gururunu yaşıyor. Hücum hattındaki etkileyici performansına rağmen savunmada zaman zaman aksayan siyah-beyazlılar, 6 maçta kalelerinde 6 gol gördü. Ancak bu gollerin tamamını 3 maçta yiyen Beşiktaş, diğer 3 karşılaşmayı ise gol yemeden tamamlamayı başardı.

Geçen sezonla bu sezon arasında siyahla beyaz kadar fark yaratan Beşiktaş’ta, teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un rolü büyük.

Geçen sezonu 6 farklı teknik direktörle tamamlayan siyah-beyazlılar, Hollandalı çalıştırıcının oyuncularla kurduğu pozitif ilişkinin sahaya olumlu yansımasının keyfini sürüyor.

Kaynak: Sözcü