Brentford’un forveti Ivan Toney, Suudi Arabistan Profesyonel Ligi’nin güçlü kulüplerinden Al-Ahli’ye transfer oldu. 28 yaşındaki golcünün 40 milyon sterlin civarındaki transfer ücreti, Brentford tarafından kabul edildi.

Brentford’un başarılı teknik direktörü Thomas Frank, “Son dört yılda Ivan’la çalışmak benim için büyük bir zevkti” diyerek Toney’e övgüler yağdırdı. Frank, “Her iki maçta bir gol ortalamasına sahip olması gerçekten muazzam bir başarı. Sahada harika bir golcü, bağlantı oyuncusu ve lider olarak kendini kanıtladı. Hem takımını hem de kendini sürekli daha iyisi için zorladı.” ifadelerini kullandı.

Toney, EURO 2024’te Gareth Southgate’in İngiltere kadrosunda yer aldı ancak İspanya’ya kaybedilen final maçı da dahil olmak üzere oynadığı üç maçın hepsinde İngiltere oyunu kovalarken sahaya yedek kulübesinden girdi.

2022-23 Premier Lig sezonunda 20 gol atan Toney, FA bahis kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle aldığı sekiz aylık uzaklaştırma cezasının ardından geçen sezonun ilk beş maçında dört kez gol sevinci yaşadı.

Ancak, İngiltere’nin geçici menajeri Lee Carsley’nin eylül ayında oynanacak Uluslar Ligi maçları için açıkladığı kadroda yer almayan Toney’nin milli takım kariyerinde altı maçı ve bir golü bulunuyor.

Kaynak: Sözcü