Eski olimpiyat şampiyonu ve milli güreşçi Ahmet Ayık (86), Sivas’ta beyin pıhtısı nedeniyle hastanede tedavi altına alındı. 31 Ağustos’ta Doğanşar ilçesinde düzenlenecek olan 55. Doğanşar Ahmet Ayık Türkiye Büyükler Karakucak Güreş Şampiyonası’na katılmak üzere ilçeye gelen Ayık, evinde rahatsızlanınca Doğanşar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İlk müdahalenin ardından, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Servisi’ne sevk edilen Ayık’ın burada tedavisi sürüyor. 

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Tamer Doğan, Ayık’ın sağlık durumu hakkında bilgi vererek, “Ahmet Ayık’ın tedavisi hastanemizde devam ediyor. Genel durumu iyi, beynine pıhtı attığı için dün sabah hastanemize geldi. Tedavisine hemen başlandı. Hızlı müdahale edildiği için tedavisi gayet iyi gidiyor. Bugün kendisi ile bir görüşme yaptık. Bir an önce taburcu olup Doğanşar Ahmet Ayık Türkiye Büyükler Karakucak Güreş Şampiyonası’na katılmak istiyor.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Doğan, Ahmet Ayık’ın genel sağlık durumunun iyi olduğunu ve tedavi sürecinin başarılı bir şekilde sürdüğünü belirtti.

Kaynak: Sözcü