Crystal Palace, İngiliz forvet Eddie Nketiah için Arsenal ile görüşmelerin ardından 30 milyon sterlin değerindeki bir anlaşmayı sonuçlandırma aşamasında.

Geçen hafta Nottingham Forest’a transfer olması beklenen Nketiah’ın bu hamlesi, kişisel şartlar nedeniyle gerçekleşmedi. Palace, 25 yaşındaki oyuncuya uzun süredir ilgi gösteren kulüpler arasında yer alıyor ve cumartesi günü West Ham’a karşı alınan sezonun ikinci mağlubiyetinin ardından transfer için harekete geçti.

Nketiah’ın, Palace’ın en çok kazanan oyuncularından biri olacağı bir anlaşma için şartlarda uzlaştığı ifade ediliyor. Arsenal’in ise 5 milyon sterlinlik bonuslarla birlikte 25 milyon sterlinlik teklifi kabul etmesi bekleniyor. Mikel Arteta’nın, Gabriel Jesus’un Aston Villa karşısında alınan galibiyeti kaçırmasına neden olan kasık sakatlığına rağmen Nketiah’ın ayrılmasına onay verdiği düşünülüyor. Brezilyalı oyuncu hafta sonu bir taramadan geçti, ancak ne kadar süre sahalardan uzak kalacağı henüz belli değil.

Arsenal’in, Real Sociedad’dan Mikel Merino’nun transferini tamamlaması bekleniyor. Ayrıca Fabio Vieira’nın sezon boyunca Porto’ya kiralanması olası görünüyor. Arteta, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “Yapmak zorundayız çünkü her iki şekilde de her şey olabilir. Hazır olmalısınız, özellikle de son hafta. Tetikte ve hazırlıklı olmalısınız çünkü pek çok farklı nedenden ötürü pek çok sürpriz yaşanabilir ve biz hazırlıklıyız.” diyerek transfer döneminin son günlerinde aktif olabileceklerini ima etmişti.

ARSENAL’DE NICO WILLIAMS SESLERİ

Arsenal, serbest kalma bedeli 48 milyon sterlin olan ancak Athletic Bilbao’dan ayrılmak istemediği düşünülen İspanyol forvet Nico Williams’a da ilgi gösteriyor. Ayrıca Sporting’in İsveçli forveti Viktor Gyökeres de Arsenal’in radarında ve bu oyuncunun Kai Havertz ile forvetin merkezindeki pozisyon için doğrudan bir rekabete girebileceği belirtiliyor.

Kaynak: Sözcü